Havalar nasıl olacak? / HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Mart 2010 09:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun kuzey kesimlerinde aralıklarla yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Karadeniz Bölgesi'nde 8 ila 10 derece, İç Anadolu'da 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde 2 ila 4 derece artacak.

RÜZGAR :Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), diğer yerlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/s) şeklinde esecek.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, doğalgaz ve soba kaynaklı zehirlenmeler vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

KAR ERİMELERİ VE ÇIĞ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunun yüksek ve eğimli yerlerinde kar erimeleri ve çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Doğu Anadolu'nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde toz taşınımı beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara karşı (hava kalitesinde düşme, görüş mesafesinde azalma vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı zamanla çok bulutlu, ilk saatlerde Kocaeli ve Bandırma çevreleri, öğle saatlerinde güneydoğusu (Çanakkale, Balıkesir), akşam saatlerinden itibaren bölge geneli yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/saat) şeklinde esecek.

EGE: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde İzmir'in kuzey ilçeleri (Bergama, Dikili) sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/s) şeklinde esecek.

AKDENİZ: Parçalı bulutlu geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu geçecek.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri sabah saatlerinde, Sinop çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, kıyı kesimleri ile gece saatlerinde Amasya ve Tokat çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Doğu Karadeniz'in yüksek ve eğimli yerlerinde kar erimeleri ve çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, sabah saatlerinde kuzeydoğusu ile Bingöl, Van ve Hakkari çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur, Kars ve Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olacak. Bölgenin doğusunun yüksek ve eğimli yerlerinde kar erimeleri ve çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması gerekmektedir. Bölgenin güneyinde toz taşınımı beklenmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu geçecek. Bölgede toz taşınımı beklenmektedir.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

22 Şub, Pazartesi

23 Şub, Salı

24 Şub, Çarşamba

25 Şub, Perşembe

26 Şub, Cuma

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber