MEB, iç denetim birimi başkanlığı 2009 yılı faaliyet raporu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Mart 2010 10:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İç Denetim, bir kurumun faaliyetlerini geliştirmek ve onlara değer katmak amacını güden bağımsız ve objektif bir güvence sağlama ve danışmanlık faaliyetidir. İç denetim, kurumun risk yönetim, kontrol ve yönetişim süreçlerinin etkinliğini değerlendirmek ve geliştirmek amacına yönelik sistemli ve disiplinli bir yaklaşım getirerek kurumun amaçlarına ulaşmasına yardımcı olur.

2009 yılı İç Denetim Faaliyet Raporu, İç Denetçilerin Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik'in 46'ncı maddesi hükmü uyarınca ve Kamu İç Denetim Raporlama Standartları'na uygun olarak düzenlenmiştir.

Ekli faaliyet raporunda yer alan verilerin büyük çoğunluğu, geleneksel teftiş anlayışında kamuoyu ile paylaşılmaması gereken hususlardan ibarettir. İç denetim sisteminin sahip olduğu yaklaşımın temel esasını:

Saydamlığı ve Hesap Verebilirliği

Kurumda etkin kılmak, yaygınlaştırmak; böylece yönetimden yönetişime geçişte vasıta olmaktır. Çağdaş yönetim sistemlerinde etkililik, ekonomiklik, verimlilik, etik vb. kavramlar önemsenmekte ve ciddiye alınmaktadır. Belirtilen kavramların hayata geçirilmesi amacıyla örgütlerin değer ölçüleri yeniden tanımlanmaktadır.

2009 yılında denetime tabi tutulan süreçler; Millî Eğitim Bakanlığı Merkez Teşkilatı bünyesinde yer alan ve de büyük çoğunluğu önceden denetime tabi tutulmamış faaliyetlerden oluşmaktadır. İnsan Kaynakları Yönetimi, Strateji Geliştirme, Mevzuat ve Hukuk, Öğretmene Hizmet ve Sosyal İşler, Genel Ortaöğretim Okulları Yönetimi ile Burs ve Yurtlar süreçlerine ilişkin denetimde elde edilen bulgular, faaliyet raporuna şeffaflığın bir gereği olarak yansıtılmıştır.

Şener GÖNÜLAÇAR

İç Denetim Birimi Başkanı

2009 Yılı İç Denetim Faaliyet Raporu için tıklayınız...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber