Akdağ: Hastaneleri depreme dayanıklı hale getirme çalışmaları sürüyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mart 2010 12:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, hastane binalarını depreme dayanıklı hale getirmek için çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Özellikle yeni binalar yaparak bunu gerçekleştireceğiz." dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Gölbaşı Ali İpek Sağlık Ocağı'nın açılış törenine katıldı. Konuşmasında iktidarları döneminde 25 bin yeni yatağın hizmete sunulduğuna işaret eden Akdağ, "Bu 25 bin yatağın hepsi de son derece modern yataklardır. Kuşkusuz ki, depreme ve diğer tabii afetlere de son derece dayanıklı, bu yönden de en güzel şekilde inşaa edilmiş binalar ve yataklardır." diye konuştu.

Türkiye'nin deprem kuşağında bir ülkede olduğuna dikkat çeken Akdağ, "Binalarımızı depreme dayanıklı hale getirmek, dayanıklı inşaa etmek son derece önemli. Bu kamu binaları için de böyledir, vatandaşın yaptırdığı binalar içinde böyledir." dedi. Bu kapsamda sağlıkla ilgili binaları depreme dayanıklı hale getirmek için çalışmaların devam ettiğini dile getiren Akdağ, şöyle devam etti: "Özellikle yeni binalar yaparak bunu gerçekleştireceğiz. Çünkü yaptığımız incelemeler genelde karşımıza şunu çıkarıyor; bir sağlık binasında deprem ile ilgili bir yenilenme ihtiyacı olduğu zaman o binanın yenisinin yapılması, güçlendirme ve modernizasyon çalışmaları için harcanacak para ile bazen baş başa geliyor. Bazen onun altında kaldığı bile oluyor. Bunun örneklerini yaşadık."

2014'e kadar, inşaatına başlanan ya da başlanmak üzere olan binalarla sağlık sistemine 35 bin daha yeni yatak ekleneceğini dile getiren Akdağ, "Dolayısı ile hastane binalarının depreme dayanıklı hale getirilmesinde hükümetlerimiz çok büyük bir iş başarmıştır. Bundan sonra da binaları depreme hazır halde tutmak için elimizden geldiği kadar gayrete devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Akdağ, program sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada ise Türkiye'deki bütün binaların depreme karşı dayanıklı hale getirilmesi gerektiğini yineledi. Akdağ, şunları söyledi: "Şunu söylemek lazım ki, Türkiye bu vizyonu 1999 depreminden sonra yakalayabilmiştir. Ondan sonraki yıllarda maalesef Türkiye'de yapılan binaların çok önemli bir bölümü, depreme karşı dikkatli olunmadan yapılmış binalardır. Bir ülkedeki bütün binaları depreme dayanıklı hale getirmenin bir süreç olduğunu kabullenmek lazım. Bu anlamda Sağlık Bakanlığı olarak öncü bir kuruluşuz. Bundan sonra da hükümetimizin sağlık binaları konusundaki hassasiyeti devam etmektedir. İşe bu gözle, bir süreç yönetimi olarak bakmak lazım."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber