Erdoğan: Mutlu azınlık, değişime engel olmaya çalışıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mart 2010 14:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin son dönemde, statükonun yerini demokrasi ve hukukun aldığı büyük bir değişim geçirdiğini söyledi. Son dönemde yaşananların Türkiye'nin normalleşmesinin bir göstergesi olduğunu belirten Erdoğan, her ülkede olabileceği gibi Türkiye'de de değişimden zarar gören mutlu azınlığın bu değişimi engellemeye çalıştığını dile getirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan TÜSİAD ve Koreli İş Adamları Derneği (FKI) tarafından organize edilen Türkiye-Kore iş Forumu'na katıldı. Forumda katılımcılar onuruna verilen yemekte konuşan Başbakan Erdoğan, Türkiye ile Kore arasındaki ekonomik ilişkilerden gündeme kadar bir çok konuda açıklamada bulundu. İktidarda bulundukları 7,5 yıldan bu yana ekonominin iç ve dış politikalarının demokratikleşmeyle etkileşim halinde götürülmesine önem verdiklerini belirten Başbakan Erdoğan, Avrupa Birliği katılım müzakerelerini de bir yandan yürüttüklerini dile getirdi. Türkiye'nin bu dönemde dünya ile entegre sürecini sürdürdüğünü ve 26. Sıradan 17. Büyük ekonomiye yükseldiğini aktaran Erdoğan, Türkiye'nin G-20 zirvesinde dünya ekonomisine yön veren ülkeler arasında yer aldığını da Koreli katılımcılara hatırlattı.

"STATÜKO DEVAM EDERSE TÜRKİYE HEDEFLERİNE ULAŞAMAZ"

Türkiye'nin Cumhuriyet'in 100. yılına 500 milyar dolar ithalat ve 500 milyar dolarlık ihracat dengesi hedefiyle ilerlediğinin altını çizen Erdoğan, bu büyük hedeflere doğru ilerlerken demokrasinin yerine statükoyu tercih etmelerinin mümkün olmadığını belirtti. "Statüko devam ederken, demokrasi ve hukuk alanında geçmişin parametreleri hüküm sürerken Türkiye'nin hedeflerine ulaşması söz konusu olamaz" diyen Erdoğan, "Türkiye'de yaşanan son gelişmeler özellikle Türkiye'nin normalleştiğinin ve daha da normalleşmekte olduğunun göstergesidir. Değişim elbette kolay değil, dünyanın her ülkesinde ve tüm zamanlarda özellikle değişime karşı hep dirençler olmuştur. Hangi ülkeye bakarsanız bunu görürsünüz. Değişimden etkilenecek mutlu azınlık her zaman değişimi durdurmak, yavaşlatmak engellemek istemiştir. Ama bu gün artık Türkiye kabına sağmıyor. Mevcut parametreler Türkiye'nin büyüklüğünü, ağırlığını, vizyonunu taşımıyor. Ülkemizde son dönemde özellikle mevcut gelişmeler Türkiye'nin adeta kabuğunu kırma sürecine girdiğinin en açık en güzel ifadesidir." şeklinde konuştu.

"ANAYAYASA VE YASA ÇALIŞMALARINA HIZ VERECEĞİZ"

Hükümet olarak önümüzdeki dönemde Anayasa ve yasa çalışmalarına hız vereceğini belirten Erdoğan, yeni reformlarla Türkiye'nin ufkunu, vizyonunu ve özellikle ekonomik vizyonunu daha da farklı kılacaklarını belirtti. Erdoğan, "Yaptığımız ve yapacağımız reformlar hiç kuşkunuz olmasın Türkiye'de yatırım ortamını daha da iyileştirecek reformlardır. Türkiye bu süre geride bıraktığında düne göre çok daha istikrarlı, güvenli çok daha güçlü bir ülke haline gelecektir. Türkiye'nin yaşadığı bu hızlı dönüşümün de Türkiye'yi izleyen yatırımcılar tarafından en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum. Demokrasisi güçlü hukuk sistemi evrensel normlara dayanan istikrarlı, güvenli, Avrupa ve Dünya ile entegre olmuş bir ülke bölgesinin yıldız bir ülkesi haline gelecektir ve Dünyanın yatırım üssü olmaya devam edecektir." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber