Sağlık İl Müdürlüğü icralık oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2010 10:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hatay Sağlık İl Müdürlüğü, mahkeme kararına rağmen 13 aydır gerekli tazminatı ödemediği sağlık memuru tarafından mahkemeye verildi.

657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 4/B maddesi uyarınca sözleşmeli personel olarak çalışan sağlık memuru L.K.'nin vatani görevini tamamladıktan sonra görevine tekrar başlatılmaması üzerine harekete geçti.

Gerekli tazminatların ödenmesi ve tekrar görevine başlayabilmesi için hukuk mücadelesini başlatan L.K. 02.02 2009 tarihinde açtığı davayı 07.09.2009 tarihinde Bakanlık oluru ve Valilik emri ile kazandı.

Yasal haklarını almayı bekleyen L.K. 30 gün içerisinde asgari oranda alması gereken 3 bin 500 TL yasal hakkının ödenmesi emrine rağmen 7 aydır gerekli tazminatlarının Sağlık İl Müdürlüğü tarafından ödenmemesi üzerine L.K., Bask Hatay il temsilciliğine başvurdu. BASK Hatay İl Temsilcisi Metin Yılmaz, Sağlık İl Müdürlüğü nezdinde kurumu yıpratmamak için çeşitli zamanlarda Sağlık İl Müdürlüğü yetkilileri ile görüştüklerine ve bu görüşmelerde ödeme emrinin gerekli birime verilmesine rağmen işlemleri tamamlayamadıklarını söyledi.

Yapılan tüm bu üst düzey görüşmelerine rağmen yaklaşık 7 aydır yasal haklarını alamayan L.K. son olarak maddi ve manevi kayıplarını geri almak için BASK Hatay İl Temsilciliği Avukatı Hülya Bağdadioğlu aracılığı ile Sağlık İl Müdürlüğü hakkında 15 bin TL tazminat davası açarak kurumu icraya verdi.

Konunun üst düzey yetkililerin emrine rağmen halen düzeltilmemesi nedeniyle böyle bir girişimde bulunmak zorunda olduklarını açıklayan BASK Hatay İl Temsilcisi Metin Yılmaz, "Mahkeme kararlarına, valilik emirlerine ve sağlık müdürlüğünün emirlerine rağmen gerekli ödemeleri yapmayan birim acaba kurumu yıpratmayı kendilerine bir görev mi saymaktadır. Yoksa kendilerini bu kadar üst makamların üzerinde mi hissediyorlar." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber