Savcı ile tartışan nöbetçi acil doktoru gözaltına alındı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2010 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Amasya'nın Suluova ilçesinde, savcı ile tartışan acil servis doktoru gözaltına alındı.

Suluova Devlet Hastanesi'nin acil servis doktoru Hacer Ertürk, Cumhuriyet Savcısı Yıldırım Tercan ile hırsızlık zanlısı bir bayana hamile raporu verilmesi yüzünden tartıştı. Tartışma üzerine Doktor Hacer Ertürk, Savcı Yıldırım Tercan'ın talimatıyla gözaltına alındı. Geceyi Suluova Emniyeti'nde geçiren Hacer Etürk halen gözaltında tutuluyor.

Suluova'da dün gece meydana gelen olay, iddiaya göre şöyle gelişti: Savcı Yıldırım Tercan, hırsızlık zanlısı bir bayanı hamile olup olmadığına dair rapor alması için Suluova Devlet Hastanesi'ne gönderdi. Hastanenin nöbetçi acil doktoru Hacer Ertürk, raporu kendisinin değil kadın doğum uzmanının vermesi gerektiğini söyledi. Ertürk, durumu kadın doğum uzmanına haber verdi. Bu arada raporun gecikmesi üzerine savcı Yıldırım Tercan, doktor Hacer Ertürk'ü telefonla aradı. Yıldırım Tercan ile doktor Hacer Ertürk arasında tartışma yaşandı. Tartışma sonrasında nöbetçi doktor, savcı Yıldırım Tercan'ın talimatıyla gözaltına alındı.

Suluova Cumhuriyet Başsavcısı Yıldırım Tercan soruşturmanın gizliliğine dikkat çekerek olayı Amasya İl Savcılığı'nın soruşturduğunu, bu konuda bilgi veremeyeceğini söyledi.

Suluova Kaymakamı O. Aslan Canbaba, olayın adli görevi ihmal nedeni ile meydana geldiğini, idari bir yönünün bulunmadığını belirtti.

Acil Doktoru Hacer Ertürk, halen Suluova İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında tutuluyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber