80 bin sözleşmeli sağlık çalışanı kadro istiyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2010 11:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun sözleşmeli öğretmene kadro verileceğini açıklamasının ardından yaklaşık 80 bin sözleşmeli sağlık çalışanına kadro verilmesi için Türk Sağlık-Sen, Sağlık Bakanlığı'na başvurdu.

Başvuruda Türk Sağlık-Sen tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda sözleşmeli 15 bin personelin kadro taleplerini içeren dilekçelerinin TBMM'ye sunulduğu, 2009 yılında kadro talebi için Ankara'da miting düzenlendiği belirtildi. Tüm bu taleplere rağmen Sağlık Bakanlığı'nın bu konuda bir düzenleme yapmadığına dikkat çekildi. Sendika tarafından yapılan başvuruda kamuda sözleşmeli istihdam modelinin mağduriyete sebep olduğu ifade edilerek, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 70 bin sözleşmeli öğretmeni kadroya geçirmek için çalışma başlattığı hatırlatıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki çalışmalara paralel olarak kadro talep edildiği başvuru yazısında "Gerek kamu kurumları gerekse bakanlığınız bünyesinde istihdam edilen personeller arasındaki farklı istihdamdan kaynaklanan sorunların bertaraf edilerek personel istihdamında yeknesaklık sağlanması amacı ile uhdenizde görev yapan başta 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B Maddesi'ne tabi sözleşmeli personeller olmak üzere 4924 sayılı Kanuna tabi sözleşmeli personelin, Milli Eğitim Bakanlığı'nca yürütülen çalışmalara paralel olarak kadroya geçirilmesi yönünde gerekli yasal düzenlemenin yapılması hususunda gereğini önemle arz ederiz." denildi.

"SAĞLIK BAKANLIĞI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NI ÖRNEK ALSIN"

Başvuru ile ilgili bir değerlendirme yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, "Milli Eğitim'deki sözleşmeliler için kadro çalışmaları başlatıldı. Biz de sosyal ve özlük haklarından mahrum bırakılan sözleşmeli çalışanlar için tek çözümün kadro olduğunu yıllardır söylüyoruz. Sağlık Bakanlığı'nın Milli Eğitim Bakanlığı'nı örnek alıp sözleşmeli sağlık çalışanlarına kadro vermesi için bu başvuruyu yaptık. Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet Çubukçu kadro müjdesini açıkladı. Sağlık Bakanı Sayın Recep Akdağ'dan da aynı açıklamayı bekliyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber