Başbakanlık eski bürokratları hakkında verilen soruşturma iznine yapılan itiraz Danıştay tarafından reddedildi

Haber Giriş : 12 Temmuz 2003 16:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başbakanlık eski bürokratları hakkında verilen soruşturma iznine yapılan itiraz Danıştay tarafından reddedildi

Ecevit'in bürokratları, yakınlarını istisnai kadrolara atamaktan soruşturmaya uğrayacaklar

Danıştay 2. Dairesi, 57. Hükümet'in son Başbakanlık Müsteşarı Füsun Koroğlu ile Müsteşar Yardımcısı Ali Çakı, Personel ve Prensipler Genel Müdürü Bahattin Şahin ve yardımcısı Gürhan Yücel hakkında, 'Devlet Memurları Kanunu'na aykırı olarak yakınlarını istisnai kadrolara atamak ve daha sonra da bu kişilerin naklen başka kurumlara geçmesini sağlamaktan', eski Başbakan Abdullah Gül'ün verdiği soruşturma iznine yapılan itirazı reddetti.

Eski Başbakan Gül, Koroğlu ve Şahin hakkında, ''Bayram Adsay isimli kişinin güvenlik soruşturması gelmeden ve gelen bilgilerin de olumsuz olması nedeniyle değerlendirme komisyonu kurulmadan Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'ne atanmasını sağlamak'' eyleminden soruşturma izni verdi.

Gül ayrıca, eski Başbakanlık Müsteşarı Yaşar Yazıcıoğlu, Füsun Koroğlu, Ali Çakı, Bahattin Şahin ve Gürhan Yücel hakkında, ''Devlet Memurları Kanunu'nun 59. maddesine aykırı olarak yakınlarını istisnai kadrolara atamak ve daha sonra da bu kişilerin naklen başka kurumlara geçmesini sağlamak'' eyleminden dolayı soruşturma izni verdi.

Gül, Koroğlu hakkında, ''Durdağı Yıldırım'ın usülsüz atanmasını sağlamak'' eyleminden ise soruşturma izni vermedi. Haklarında soruşturma izni verilenler, bu karara itiraz etti. İtirazı görüşen Danıştay 2. Dairesi, Koroğlu ve Şahin hakkında Başbakan'ın verdiği soruşturma iznini kaldırdı.

2. Daire, eski Başbakanlık Müsteşarı Yazıcıoğlu hakkında verilen soruşturma iznine ilişkin eylemin Türk Ceza Kanunu'nun ''görevi kötüye kullanma'' fiiline girdiğini, bu suçun ise suç tarihi itibarıyla 4616 sayılı Şartla Salıverilme Yasası kapsamında kaldığını belirterek, soruşturmanın ertelenmesine karar verdi.

Daire, aynı eylemden dolayı Koroğlu, Çakı, Şahin ve Yücel hakkında hazırlanan ön inceleme raporu ve eki belgelerin isnat edilen eylem nedeniyle hazırlık soruşturması yapılmasını gerektirecek nitelikte olduğuna işaret ederek, yapılan itirazı reddetti.
Netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber