Yeşil kartı iptal edilince makam otosunu çaldı

Haber Giriş : 13 Şubat 2005 07:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeşil kartı iptal edildiği gerekçesiyle Muğla Sağlık İl Müdürü İskender Gencer'in makam otosunu kaçıran akli dengesi bozuk şahıs, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgiye göre, Muğla İl Sağlık Müdürü İskender Gencer'in 48 DH 818 plakalı makam otosunu müdürlük binası önünden kaçıran ve Aydın'ın Yenipazar Mevkii'nde kaza yaparak yakalanan Erdinç Abay (32), emniyetteki sorgulamasından sonra bugün adliyeye çıkarıldı.

Devlet malına zarar vermek ve hırsızlık suçundan mahkemeye çıkarılan Abay ifadesinde, "Psikolojik tedavi görüyorum. O nedenle yeşil kartla ilaç alıyordum. Yeşil kartımın iptal edildiğini öğrenince daha da delirdim. Olay günü, yanımda getirdiğim levye ile yeşil kartımı iptal eden kişiye saldıracaktım, ancak yerinde yoktu. Ben de Sağlık Müdürlüğü binasından inerken çalışır vaziyetteki arabayı gördüm. Bindim ve kaçtım.

Manisa'daki akıl hastanesine gidecektim. Arabayı kaçırdıktan sonra polisler önüme barikat kurdu. Hepsinden kurtuldum. Aydın'ın Çine İlçesi yakınlarından dağ yoluna saptım. Burada araçla kaza yaptım. Benim eşim ve iki çocuğum var. Bunlara bakmak zorundayım. Yeşil kartım iptal edildiği için ilaç da alamıyordum. Pişmanım" dedi.

Lastik tamircisi olarak çalışan Erdinç Abay, çıkarıldığı Muğla Cumhuriyet Savcılığı tarafından tutuklanarak Muğla E Tipi kapalı cezaevine gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber