Tekel işçilerinden ilginç eylem

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 12 Mart 2010 17:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR'de Tekel işçileri Ekrem Bolat ve Aziz Atay, seslerini duyurmak için Basmane Semti'ndeki 9 Eylül Meydanı'nın ortasında bulunan dünya maketinin içine girip protestoda bulundu. İşçilere diğer arkadaşları da sloganlarıyla destek verirken, eylem olaysız sona erdi.

Tek Gıda- İş Sendikası'na bağlı İzmir'deki yaklaşık 30 Tekel işçisi, Basmane Meydanı'nda toplanıp protestoda bulundu. Eylemci işçilerden Ekrem Bolat ve Aziz Atay, ellerine ?Her yer Tekel, her yer direniş', ?Tekel direnişi 88'inci gününde' yazılı pankartları açıp etrafı havuz olan dünya maketinin içine girdi. İki işçi ve arkadaşları slogan atarak yakındaki Ak Parti Konak İlçe Başkanlığı'na tepki gösterdi. Ekrem Bolat ve Aziz Atay, bir süre maketin içinde kaldıktan sonra, diğer arkaşlarının yanına geldi.

İşçiler adına konuşan Funda Seçim Çaldıroğlu, ?Genel Merkez'in talimatıyla bulunduğumuz illerde eylem düzenliyoruz. Mola verdik ancak eylemlerimiz bitmeyecek. Sesimizi bu şekilde duyurmak istedik. Amacımız, AKP'ye dünyayı dar etmek? diye konuştu. İşçiler, eylemin ardından olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber