Çelik: Önümüzdeki aylarda 15 üniversite kurulması yönünde bir tasarı sunacağız.

Haber Giriş : 14 Şubat 2005 00:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, AK Parti Düzce Gençlik Kolları'nın 1. Olağan Kongresi'ne katıldı. 18 Temmuz Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kongreye Bakan Çelik'in yanı sıra AK Parti Düzce Milletvekilleri Yaşar Yakış, Metin Kaşıkoğlu, Fahri Çakır ile çok sayıda partili katıldı. Kongrede bir konuşma yapan Bakan Çelik, Türkiye'nin en büyük sermayesi ve zenginliğinin genç nüfus olduğunu belirterek, "Türkiye'nin en büyük sermayesi ve zenginliği gençlerdir. Genç kitle eğitimli, sağlıklı, karnı tok ve sırtı pek olursa Türkiye'nin önünde hiç kimse duramaz. Hükümet olarak geçlerimizin eğitimine çok büyük önem veriyoruz. 81 ili eğitim taramasından geçireceğiz. Çünkü gençlerimiz en büyük varlığımız" dedi.

Gençlerin önünün açılması gerektiğini ifade eden Bakan Çelik, "Saçlarım dökük ama kabinenin en genç üçüncü bakanıyım. Yaşım 45, biz kendimizi genç sayıyoruz. Türkiye'nin genç nüfusu olmasına rağmen ülkemiz, yaşı ilerlemiş insanlar tarafından yönetiliyor. Geçlerin önünü açmalıyız. Unutmayın Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fethettiğinde 21 yaşındaydı" diye konuştu.
Gençlerden yaşlarının kıymetini bilmelerini de isteyen Çelik, "İnsan hayatı 4 mevsimdir. Bunların içinde bir tanesi bahardır, o da gençlik yıllarıdır. Bu günleri çok iyi değerlendirin. Minarelerden ezan, kalelerden bayrağımız eksilmesin. Mutlu ve güzel bir ülke temennisinde bulunuyorum" şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik Düzce'ye bir de üniversite sözü vererek, "Hükümet olarak önümüzdeki aylarda 15 üniversite kurulması yönünde bir tasarı sunacağız. Bu 15 üniversiteden bir tanesi de Düzce Üniversitesi olacaktır" dedi.

Bakan Çelik konuşmasının ardından salondan ayrılırken, tek liste halinde gidilen seçimlerde Düzce AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı'na Oktay Çakır seçildi.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber