Bu haftaki meclis gündemi için tıklayın.

Haber Giriş : 14 Şubat 2005 00:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM, bu hafta yoğun bir gündemle çalışacak. 2000-2001 eğitim-öğretim yılından bu yana üniversitelerden ilişiği kesilenlere yeni bir hak tanıyan "öğrenci affı" ile Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in geri gönderdiği "İl Özel İdaresi Yasası", Meclis'in önemli gündem maddeleri olacak.

TBMM Genel Kurulu'nda, 15 Ocak Salı günü denetim yapılacak. Sözlü soruların ardından, çalışmalarını tamamlayan Kamu Vakıfları Araştırma Komisyonu'nun raporu görüşülecek.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in 14 maddesini yeniden görüşülmek üzere TBMM'ye geri gönderdiği "İl Özel İdaresi Yasası"', 16 Şubat Çarşamba günü ele alınacak. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nun, Cumhurbaşkanı Sezer'in de eleştirileri doğrultusunda değişiklik yaptığı yasada, "eğitim" il özel idaresinin görev ve yetki alanından çıkarıldı.

Kadastro Kanunu'nda değişiklik yapan yasa tasarısı ile Likit Petrol Gazı (LPG) Piyasası Kanun Tasarısı'nın da 17 Şubat Perşembe günü yasalaşması bekleniyor.

TBMM'deki ihtisas komisyonları, gündemlerindeki tasarı ve teklifleri görüşecek.

Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, 2000-2001 eğitim-öğretim yılından sonra üniversitelerden ilişiği kesilen öğrencilere yeni haklar verilmesini öngören yasa teklifini, 16 Şubat Çarşamba günü görüşecek. Teklif, 2000-2001 öğretim yılından sonra üniversitelerden her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilen öğrencilere, bir öğretim yılı devam ve her ders için 3 sınav hakkı verilmesini öngörüyor.

Düzenlemede yüksek lisans, doktora ve tıpta uzmanlık eğitiminde başarısız olanlara da yeni haklar tanınıyor.

TNN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber