İşçiler, belediye başkanı ve yakınlarıyla kavga etti: 4 yaralı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mart 2010 13:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muş'un Korkut ilçesine bağlı Karakale Beldesi Belediye Başkanı Zeki Taygar ve akrabalarıyla belediye işçileri arasında çıkan kavgada 4 kişi yaralandı.

Alınan bilgilere göre, sabah mesaiye gelen işçiler bir sürprizle karşılaştı. Belediye Başkanı Taygar, "İşe gelmeyin, 4 yıla kadar maaş yok. Gelen parayla belediyeye yeni bina yapacağız." dedi. İşçiler, "Kölelik devri bitti." şeklinde karşılık verince kavga çıktı. İşçiler, belediye başkanı ve başkanın akrabaları birbirine girdi. Bir işçi kurusıkı tabanca ile yaralandı. İfade vermek için karakola giden başkanın akrabaları ise karakol önünde saldırıya uğradı. Burada da 3 kişi yaralandı.

Belediye Başkanı Zeki Taygar, her gün tehditlerle karşılaştıklarını, yaklaşık bir yıldır süren gerginliğin bitmesi için belediyeyi fesh etmek istediğini söyledi. Belediyenin usulsüz şekilde oluşturulduğunu kaydeden Taygar, 9 kilometre uzaklıkta bulunan yerlerin, 500-600 metre mesafedeymiş gibi gösterilerek Karakale'nin belediye yapıldığını söyledi. Belediyenin feshedilmesi gerektiğini iddia eden başkan, Her ay İller Bankası'ndan gelen 34 bin TL ödeneğin işçi maaşına gittiğini ifade etti. Belediyenin esnafa olan borçlarını ödediğini, işçilerin maaşını da daha sonra ödeyeceğini ifade eden Taygar, işçilerin kendilerine saldırdığını savundu.

Olayların büyümemesi için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Muş Valisi Erdoğan Bektaş, belediyenin feshedilmesinden yana olduğunu belirtti. Belediye işçilerinin İl Özel İdaresi bünyesine alınabileceğini dile getiren Bektaş, belde halkının duyarlı davranmasını istedi.

Beldede hizmet olmadığını, işçilerin boş kaldığını kaydeden Bektaş, her iki tarafın da haklı yanlarının olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber