Okul koridorunda kavga cinayetle bitti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mart 2010 16:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep'te bir lise koridorunda başlayan tartışma cinayetle bitti. Göğsünden bıçaklanarak öldürülen genç öğrencinin yakınları, öğretmenleri ve sınıf arkadaşları hastane önünde gözyaşlarına boğuldu.

Edinilen bilgiye göre Gaziantep Mehmet Rüştü Uzel Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde dün 12. sınıf öğrencisi Sinan Boztaş ve Emin A. arasında tartışma çıktı. Koridorda başlayan tartışma okul öğrencileri tarafından yatıştırıldı. Ancak bugün iddiaya göre tartışma nedeniyle Emin A. ağabeyi İbrahim A. ile birlikte okul önüne geldi. Emin A. Sinan Boztaş'ın yanına giderek okul dışına çağırdığı ileri sürüldü.

Dışarıda Emin A. ile buluşan Sinan Boztaş başına geleceklerden habersiz okulun çıkış kapısı karşısında bulunan ara sokağa girdi. Burada Emin A. ve ağabeyi İbrahim A. ile kavgaya tutuşan Sinan Boztaş şahısların bıçak çekmesi üzerine kaçmak istedi. Ancak burada bir kişi tarafından tutularak göğsünden bıçaklanan Sinan Boztaş bir anda kanlar içinde yere yığıldı.

Göğsünden aldığı bıçak darbesi ile yaklaşık 30 metre sürünen Sinan Boztaş çevredeki vatandaşlardan yardım isteyerek kendisini bıçaklayanların yakalanmasını istedi. Sokak başına kadar gelen Sinan Boztaş arkadaşları ve öğretmeni tarafından fark edilerek özel bir otomobille Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayan genç öğrenci hayatını kaybetti.

Görgü tanığı bir çocuk bıçaklanan Sinan Boztaş'ı tanıdığını belirterek, "İlk olarak burada dövüştüler. Sivil olan bir kişi vardı arkadan ona vurdular. Oda cebinden bir tane bıçak çıkardı. Kendisini vuranı kovaladı ve birisi onu tuttu. Taş atacaktı ama bırakmadılar. Tekrar gelince bıçağı tekrar cebine koydu. Bu sırada biri maket bıçağı çıkardı. Sinan ağabeyi biri arkasından tuttu ve diğeri de bıçağı sapladı. Bende Sinan abiye göğsünün kanadığını söyledim. Oda sen onları bana yakala dedi. O sırada köşe başında baygınlık geçirdi. Ben Sinan ağabeyi tanıyorum beni okulda hep seviyordu. Dün bu şahıslarla kavga etmiş. Neden kavga ettiklerini bilmiyorum" dedi.

Okul çevresindeki esnaflar ise bu gibi kavgaların sık sık yaşandığını ve bu konuda mutlaka ciddi tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi.

Öte yandan olayı duyar duymaz Gaziantep Mille Eğitim Müdürü Abdullah Şenyüz Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'ne geldi. Burada hastane yetkililerinden bilgi alan Şenyüz Sinan Baztaş'ın yakınlarını teselli etmeye çalıştı. Daha sonra olayın yaşandığı okula gidin Şenyüz okul müdürü ve yardımcılarıyla bir araya gelerek bilgi aldı.

Bu sırada Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri olaya karıştıktan sonra kaçan şüpheli Emin A. ve ağabeyi İbrahim A.'yı suç aleti bıçakla birlikte yakaladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber