Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde kanserli çocuklar, enfeksiyon kaptı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mart 2010 16:52, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi Çocuk Onkolojisi Bölümü'nde tedavi gören çocukların aileleri, hastanedeki yer sıkıntısı nedeniyle çocukların tedavilerinin aksadığını ve enfeksiyon kaptıklarını ileri sürdü.

Hastane bahçesinde açıklama yapan aileler, sorunlarını iletmek için gittikleri hastane başhekiminin kendilerine "Bir gün herkes ölecek" dediğini iddia etti.

Çocukların kemoterapi aldığı odanın aynı zamanda oyun odası olarak düzenlendiğine dikkati çeken aileler, yer sıkıntısı nedeniyle çocukları n kemoterapiden sonra eve gönderildiğini, oda olmaması nedeniyle zaman zaman tedavilerinin aksadığını söyledi.

Hematoloji servisindeki 12 metrekarelik odada, sarılık ve alerji hastalarıyla birlikte çocuklarının kemoterapi aldığını belirten aileler, bazı hastalıkların seyri için çocukların belinden belli periyotlarla sıvı alındığını, bu işlemin küçük ve steril olmayan bir odada asistanlar tarafından yapıldığını, ailelere "Uzmanlar tarafından alınmıştır" şeklinde imza attırıldığını iddia etti.

Aileler, yer sıkıntısı nedeniyle çocukların kan değerleri normale ulaşmadan taburcu edildiğini, bazen de tedavilerinin aksadığını kaydetti.

AÜ Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Abdullah Erdoğan da AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya'nın çok hızlı büyüdüğünü, kanser hastalar ının da bu büyümeyle birlikte arttığını söyledi.

Antalya'nın aşırı göç alan bir il olmasının yanı s ıra Akdeniz Üniversitesi Hastanesinin de birçok sebeple tercih edilir bir kurum haline geldiğine dikkati çeken Erdoğan, hastanenin fiziki imkanlarının bu talebe yetmemeye başladığını kaydetti.

Hastanenin doluluk oranının yüzde 100 olduğunu bildiren Erdoğan, "Var olan fiziki mekanları ikiye katlasanız belki ihtiyacı karşılayabiliriz. Bu hastane o kadar dar koşullarda, süresi geçmiş, fiziksel mekanları o kadar yetersiz bir alanda hizmet veriyor ki hasta yakınlarıyla buna benzer sorunları çok yaşıyoruz. Bu, devletin her kademesine iletildi. Yeni hastane ihtiyacı rakamlarla ortaya konuldu. Devlet de bunu gördü aslında" dedi.

Erdoğan, kanser hastalarının beklemeye tahammülü olmadığının farkında olduklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Çok acil kemoterapi alması gereken çocuklar var. Bunu kabul ediyoruz ama hastanemizin tamamını onkoloji hastanesi haline dönüştüremeyiz. Bu mümkün değil. Onlar gibi diğer hastalara da hizmet vermemiz lazım. Onkoloji hastaları için maksimum seviyede yataklar hazırlanmıştır, konulmuştur ama bunlar yetmiyor. Bu yetmeyince aileler tepki gösteriyor. Ben hekimim ama benim de 3 yaşında bir çocuğum var. Bir gün hepimizin başına aynı şey gelebilir. Bunu düşünüyoruz ve tüm bunlar için genel bir hastane projesi yerine onkoloji hastanesi projesini öne aldık. Rektörlüğümüz valilikle birlikte bu konuyu takip ediyor. Bu hastaneye devlet desteği yetmeyeceği için onkoloji hastanesi projesini valilikle ortaklaşa çalışıp vatandaş desteğiyle yapacağız. Bununla ilgili valiliğe sunumlar yaptık. Vali Alaaddin Yüksel hastaneye gelip incelemelerde bulundu. Konu netleşti, şu anda destek arayışı aşamasındayız. Bu aşamada başhekimlik olarak ancak rektörlüğün önderliğindeki bu projeyi hızlandırıp daha erkene alabiliriz. Onun dışında ilgili bölüm kendi içinde hastaların aciliyetine göre kimin yatacağını, kimin yatmayacağını kendileri programlayacaklar. Bunu da ideal şekilde yapıyorlar."

Erdoğan, çocukları kanser tedavisi gören annelerin bir süre önce kendisini ziyaret ettiğini ve tepkilerini dile getirdiklerini kaydetti.

Annelerin kendisine "Bizim çocuklarımız ölüyor" dediğini söyleyen Erdoğan, "Çocukların ölmesine sebebiyet veren kişiysem zaten bu benim vicdanıma sığmaz. Elimde var da yapmıyorsam söyleyin yapalım. Yer yok, yatak yok, onu biliyorum, bu zaten bizim de derdimiz" diye konuştu.

Erdoğan, hastane içinde bekleme odası olarak kullanılan alanın da yoğun bakım haline getirilmesi için çalışma başlattıklarını, bu sayede sı kıntının bir nebze çözüleceğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber