MEB, önerimizi uygulayacak mı?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Mart 2010 12:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı 15-16 Mart 2010 tarihlerinde ders programları, öğretim süresi ve diğre konuları görüşmek üzere bir çalıştay gerçekleştirmiştir.

Çalıştaydan önce Memurlaar.net editörü Maksut BALMUK tarafindan ele alınan bazı önerilerin komisyon kararları olarak tavsiye edildiği görülmektedir. Ulusal basında da MEB de reform olarak lanse edilen kararlardan bir tanesi bir öğretim yılında 4 dönem olması yönündeki öneridir.

Ortaöğretim komisyonunca önerildiği belirtilen rapor 45 gün ders 7 gün tatil, 45 gün ders 15 gün tatil, 45 gün ders 7 gün tatil ve 45 gün ders yaz tatili şeklinde uygulanması şeklindedir.

Oysa ki memurlar.net'te yayımlanan MEB'deki Ders Programı Çalıştayına öneriler?

Haberinde:

"Ayrıca sınavların planlaması, dönemlerin planlaması her gün derslerin boş geçmesine sebebiyet veren hizmet içi eğitimler, zümre toplantıları, kurullar, bayram hazırlıkları? buna göre planlanarak ara tatil sürelerinde gerçekleştirilebilir. Öğretmenlerin yaz tatili ve ara tatildeki 15 günlük izin sürelerine dokunulmadan eğitim adına verimli çalışmalar yapılabilir. Yukarıda saydığımız öğretmen çalışmaları kalan ara tatil dönemlerinde gerçekleştirilebilir.

Planlama örneği:

I.Dönem:9 hafta

I.Dönem tatili 2 Hafta

II.Dönem:9 hafta

II.Dönem tatili 4 Hafta (yarıyıl)

III.Dönem:9 hafta

III.Dönem tatili 2 Hafta,

IV.Dönem:9 hafta

IV.Dönem tatili 8 Hafta (yılsonu)

Görüldüğü üzere ders yapılacak hafta sayısı yine 36 olup 180 iş gününden oluşacaktır."

şeklinde öneri getirilmiş ve böylece öğrencilerin eksikliklerini de tamamlamalarına olanak sağlanmaya çalışılmıştır. 7 günlük tatillerde öğrencinin ne tatile ne de okula adapte olması mümkündür. Bu nedenle bu konu yeniden değerlendirilmeli ve sadece Ortaöğretimde değil İlköğretim de de uygulanmalıdır.

Karar tabii ki Talim ve Terbiye Kurulunun olacaktır. Çokça tartışılan ve dikkat çeken bu konuda MEB'in alacağı kararı enine boyuna değerlendirip bir an önce açıklaması yerinde olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber