CHP, Anayasa değişiklik paketine destek vermeyecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mart 2010 13:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, AK Parti'nin hazırladığı anayasa değişiklik paketine destek vermeyeceklerini söyledi. Okay, anayasa değişikliğini sadece geçici 15. madde ile sınırlı olması halinde destek vereceklerini ifade ederken, hükümetin randevu talebini ise değerlendireceklerini kaydetti.

Okay, TBMM'de anayasa değişikliği paketine ilişkin soruları cevapladı. Okay, pakette geçici 15. maddenin yer almasının hatırlatılması üzerine, "AKP, pakette geçici 15. maddede değişiklik yaparak koyduğunu söylüyor. Bu şark kurnazlığıdır. Eğer Geçici 15. Maddeyi kaldırmak istiyorlarsa hemen derhal yarın getirsinler tek başına, Geçici 15. maddeyi anayasa metninden çıkaralım. Yoksa, bir paket içerisine monte edip, paketle bütünleştirip ve paket içerisinde yer alan bu madde nedeniyle paket referandumda reddedildiğinde, CHP'yi zan altında bırakmaya çalışmak basit bir siyasi taktiktir. Bir siyasi manevradır." karşılığını verdi.

Okay, bir gazetecinin, HSYK'nın yapısıyla ilgili anayasa değişikliğine yönelik sorusu üzerine, AK Parti'nin bununla yargıyı teslim almak istediğini iddia etti. Okay, "Anayasa paketi diye getirdikleri, sadece yüksek yargıyı biçimlendirme ve AKP'nin hegemonyası altına alınması amaçlanmaktadır. Onun için destek vermemiz söz konusu bile olamaz." ifadelerini kullandı.

CHP'li Okay, pakete ilişkin AK Parti'den henüz öyle bir talep gelmediğini, gelmesi halinde ise konuyu değerlendireceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber