Kanalda kaybolan üniversiteli Barış'ın cesedi bulundu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mart 2010 12:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bolu'da arkadaşlarıyla birlikte piknik yaptıktan sonra yurda dönerken ayağı kayarak kanala düşen Abant İzzet Baysal Üniversitesi İşletme Bölümü 1. sınıf öğrencisi Barış Baran'ın (18) cesedi bulundu. Sabah saatlerinde başlayan aramada Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı arama kurtarma ekibinden iki dalgıç suya girdi. Dalgıçlar bir süre sonra Baran'ın cesedine ulaştı. Botla Gölköy Barajı'nın kenarına getirilen öğrencinin cesedi ambulansla Köroğlu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Arkadaşları Baran'ın çıkarılışını gözyaşları içinde izledi. Barış Baran ile birlikte kanala düşen üniversite öğrencisi Onur Erdoğan, olay anını şöyle anlattı: "Gölköy Barajı'na pikniğe gitmişti. Gece hava karardıktan sonra yurda gitmek için patika yolu bulamadık. Kestirme yolu tercih ettik. Bu kanalın yanından anayola çıkalım dedik. Oradan gelirken karşıdaki yolu gördük. Arkadaşın ayağı kaydı suya düştü. Bir arkadaş onu kurtarmak için atladı. Sonra ben ve diğer arkadaşlar atladı. O şekilde suya hepimiz girdik. Daha sonra arkadaş kendi çabası ile kurtuldu ve yardım istedi ve getirdi. Diğer arkadaştan da bir sonuç yok. Çok az miktarda alkol vardı. Bulunamayan arkadaşta alkol vardı."

Jandarma ekipleri, kanala düşülen noktada Baran'ın telefonu ve saatini buldu. Kanala düşen öğrenciler, olay yerine getirilerek düşme anını anlattı.

Dün akşam saat 19.45 sıralarında, Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde öğrenim gören Serkan Ayhan, Sercan Ay, Cevdet Şenel, Ferhat Açıkgöz, Onur Erdoğan, Barış Baran, Alper Şükrü Türkmani ve Fettah Oktay Yılmaz, Serhat Açıkgöz, Onur Erdoğan, Barış Baran üniversitenin hemen yanında bulunan Gölköy'e pikniğe gitti. Öğrenciler kampusta bulunan yurda dönerken, alkol aldıkları iddia edilen öğrencilerden İşletme Bölümü 1. sınıf öğrencisi Barış Baran göle giden kanala düştü. Barış Baran'ı kurtarmak isteyen 7 arkadaşı suya atladı. 1,5 metre derinliğindeki kanalda akıntı nedeniyle panikleyen öğrenciler bağırarak yardım istedi. Vatandaşlar suyun içerisinde yardım isteyen 7 öğrenciyi kurtardı. Akıntıya kapılan Barış Baran ise kayboldu. İhbar üzerine olay yerine jandarma, polis ve Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı arama kurtarma ekibi geldi. İki dalgıç suya girerek Barış Baran'ı aradı. Ayrıca botla arama yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber