'MHP'de 2. Durak vakası' iddiası

Haber Giriş : 22 Mart 2010 07:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Kastamonu'nun MHP'li Başkanı Topçuoğlu'nun imar yolsuzluğu yaptığı öne sürüldü. Müfettişlerin, Kastamonu'da 72 kişinin ifadesini aldığı ortaya çıktı

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin partisinden istifa eden MHP'li Başkanı Aytaç Durak'a yönelik tartışmalar henüz sona ermezken, Kastamonu'da da üç dönemdir belediye başkanlığı koltuğunu koruyan MHP'li Turan Topçuoğlu'nun da imar yolsuzluğu yaptığı öne sürüldü. Müfettişlerin, Kastamonu'da 72 kişinin ifadesini aldığı ortaya çıktı. Topçuoğlu, suçlamaların eski başkan Ali Köse'nin ortaya attığı aslı astarı olmayan iddialar olduğunu öne sürdü. Taraf gazetesi de ?MHP'de İkinci Durak? başlığıyla Topçuoğlu'na yönelik iddialara yer verdi.

10 suçlama yer aldı

Habere göre imar yolsuzluklarıyla servet sahibi olduğu öne sürülen Topçuoğlu hakkında Köse tarafından 27 Mart 2009'da savcılığa suç duyurusu yapıldı. Kamu alanlarını özel alana çevirerek satma, imar yolsuzlukları, usulsüz ve yönetmeliğe aykırı işlemler yaparak belediyeyi zarara uğrattığı öne sürülen Topçuoğlu hakkındaki suç duyurusunda 10 ayrı suçlama yer aldı. Bazıları şöyle sıralandı:

?25 dönümlük kamu arazisinin özel şahıslara düşük fiyatla satılması, iddiaya göre belediye sadece bu satıştan 5 milyon TL zarara uğradı.

* Aktekke Mahallesi'nde yapılan iş merkezi ve belediye inşaatı ile belediyenin zarara uğratılması.

* Topçuoğlu ile diğer yetkililerin kitap alımı yaparak belediye çalışanlarının maaşlarının ödenmemesine yol açması.

* Yüksek faizle kredi kullanılması.

* Lüzumsuz harcamalarla belediyenin zarara uğratılması.

* Kuzeykent Mahallesi'nde birkaç kişi ile kurulan kooperatife aynı tarihte 2 arsanın verilip satışı yoluyla rant sağlanmasına çanak tutulması.

* Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde yapılan bir inşaat ile ilgili olarak yönetmeliğe aykırı işlemler.

Suç duyurusunu değerlendiren savcılık 31 Temmuz 2009'da Topçuoğlu hakkında soruşturma açmak için İçişleri Bakanlığı'ndan izin istedi. Başvurusu üzerine İçişleri Bakanlığı da ididaları araştırmak üzere Kastamonu'ya bir grup müfettiş gönderdi. Müfettişler Kastamonu'da 72 kişinin ifadesine başvurdu.

?Ben Müslüman Türk milliyetçisiyim, 17 yıldır belediyeciyim ve Kastamonuluyum? diyen Topçuoğlu, valiliğe mal beyanında bulunduğunu, başkanlığı döneminde mal varlığında bir artış olmadığını söyledi.

TARAF


MHP, Kastamonu başkanına sahip çıktı

UĞUR BECERİKLİ

MHP, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "imar yolsuzluğundan servet yaptığı" iddiasıyla İçişleri Bakanlığı'ndan soruşturma izni istediği belediye başkanına sahip çıktı. MHP'li Kastamonu Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu hakkındaki başvuruyu değerlendiren MHP yöneticileri, iktidar partisini suçladı. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu, "Belediyelerle ilgili zaman zaman iddialar ve başvurular oluyor. Ancak genellikle siyasi niyetlerle yapıldığı ortaya çıkıyor" dedi. Kendilerinin de parti olarak iddiaları hep dikkatle takip ettiklerini kaydeden Çobanoğlu, "Yasal işlemler neyse yapılır. Sayın Başkan da savunmasını yapacaktır. Üç dönem başkanlık yaptı. Son derece saygın ve tecrübeli bir isimdir" dedi. Kastamonulu olan Genel Başkan Yardımcısı Ümit Şafak AK Parti'nin son yerel seçimlerde Kastamonu'yu alabilmek için bütün imkânları seferber ettiğini savunarak, şöyle dedi: "Turhan Topçuoğlu bir namus abidesi ve büyük bir belediye başkanıdır. Seçimden önce Başbakan aracılar koyarak kendisini transfer etmek istemiş ama kabul etmemiştir. Şimdi AK Parti kazanamadı diye çamur atılıyor. "Şafak, işin arka planında eski bir belediye başkanına ait 5 katlı ruhsatsız binanın yıkılmasının da bulunduğunu iddia etti.

SABAH

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber