Belediye gelirlerine yeni düzenleme geliyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mart 2010 11:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, cuma günü İl Başkanları Toplantısı'nda belediye gelirlerine yeni bir düzenleme getirilmesi için çalışmalara başladıklarını açıkladığı öğrenildi. Yapılan çalışmaya göre, SSK ve vergi borcu olmayan belediyelerden en fazla yüzde 25 kesinti yapılacak.

Başbakan Erdoğan, cuma günü AK Parti Genel Merkezi'nde yapılan İl Başkanları Toplantısı'nda belediye başkanlarına önemli mesajlar verdi. Toplantıya, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve bazı AK Parti'li belediye başkanları da katıldı. Başbakan Erdoğan toplantıda belediye gelirlerine yeni düzenleme getirilmesi için kurmaylarına talimat verdiğini, en kısa zamanda düzenleme yapılacağını söyledi. Belediye kesintilerinden en çok şikayette bulunan Gökçek'i örnek gösteren Başbakan Erdoğan,

"Belediye gelirlerine yeni düzenleme getireceğiz. Şu anda belediyelerden yüzde 60'a kadar kesinti yapıyorduk. Artık yapılacak yeni çalışma ile bir belediyeden en fazla yüzde 40 kesinti yapılacak. Talimat verdim, çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmanın hayata geçmesi ile birlikte belediyelere rahat bir nefes aldırmış olacağız" dedi.

Erdoğan, Türkiye genelinde bazı vergi ve SSK borcu bulunmayan belediyelerin de olduğuna dikkat çekerek, SSK ve vergi borcu olmayan belediyelerden en fazla yüzde 25 kesinti olacağını kaydetti.

SEÇİM 2011 TEMMUZ'DA

Başbakan Erdoğan, seçimlerin gününde yapılacağını da yineleyerek, il başkanları ve AK Partili belediye başkanlarına seçim startını vermelerini istedi. Erken seçim tartışmalarına değinen Erdoğan, ''Kim ne derse desin. Bakıyorsunuz hayal dünyasında yaşayanlar var, 'sonbaharda seçim olacak'. Bunların hepsi kuru hayal, bunlar ülkeye, demokratik hayata saygısızlık'' dedi.

Gelişmiş ülkelerde, ileri demokrasilerde 16-18 ayda erken seçim konuşmaları yapılmadığına işaret eden Erdoğan, ''Ama bunlar siyasetin acemisi. Bunlar siyasette cehaleti yaşıyorlar. Onun için de sürekli erken seçim erken seçim. AK Parti bu sürece müsaade etmeyecek. Bizler milletimizin bize verdiği süre içinde görevimizi yerine getiririz, vakti zamanı geldiğinde de halkım ne karar verirse baş göz üzere deriz, o şekilde yolumuza devam ederiz" diye konuştu.

TAHİR SARIKAYA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber