Muammer Yıldız: 24 öğrenci lehine ne varsa yapacağız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mart 2010 14:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Çekmeköy Mehmetçik Lisesinde "eylem yaptıkları" gerekçesiyle Okul Disiplin Kurulu tarafından tasdikname verilerek uzaklaştırılan 24 öğrencinin durumları ile ilgili olarak, "İtirazları değerlendirip, çocuklarımızın örgün öğretim içerisinde kalmaları için lehlerine yapılabilecek ne varsa yapacağız" dedi.

Muammer Yıldız, "Yeni Öğrenci Seçme Yerleştirme Sisteminde Oyunun Kuralları ve Sınav Kaygısı" konferansı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Tasdikname alan bazı öğrencilerle dün görüştüğü hatırlatılan ve konuyla ilgili son gelişmeler sorulan Yıldız, şunları söyledi:

"Henüz çocuklardan birinin müracaatı bize geldi. Konu İl Disiplin Kuruluna geldiği zaman yeniden değerlendireceğiz ve disiplin kurulumuz çocuklarımızla ilgili kararını verecek. Bu, nihai karar değil. Bu, okul sisteminden, örgün öğretimin dışına çıkarmak değil, sadece tasdikname ile uzaklaştırma. Yani bir başka okulda örgün öğrenimlerine devam edecekler. Bu ilçenin vermiş olduğu bir karar. İtirazları değerlendirip, bize gelen dosyayı değerlendirip, süreç içerisinde çocukların örgün öğretim içerisinde kalmaları için lehlerine yapılabilecek ne varsa yapacağız. Çünkü bizim için esas olan, çocuklarımızın bulundukları okulda eğitim ve öğretime devam etmiş olmaları. Bunu teminen ne yapmamaz gerekiyorsa onu yapacağız. Kişilerin lehine olabilecek en küçük unsur ne ise ben onu değerlendirmek istiyorum. Disiplin Kurulundaki arkadaşlarımın da bunu bu şekilde değerlendireceğini düşünüyorum."

"OLAY KİTLESEL BİR EYLEM DEĞİL"

Muammer Yıldız, bir gazetecinin "Siz öğrenci olsaydınız TEKEL'e destek verir miydiniz?" sorusuna, "Türkiye'de 17 milyon öğrenci var ama bu olay çok sınırlı sayıda öğrencinin katıldığı bir olay. Dolayısıyla bu, kitlesel bir durumu ifade etmiyor. Bu eğitim-öğretim sürecinde normalde karşılaşabileceğimiz bir husus değil. Ancak sonuçta yine de çocukların okul ortamında yaptığı bir eylemdir" karşılığını verdi.

"BİR YERDE İHMAL VARSA ONU ASLA GÖRMEZLİKTEN GELEMEYİZ"

Üç öğrencinin yaşamını yitirdiği tramvay kazasıyla ilgili olarak protesto gösterisi yaptıkları gerekçesiyle Kemal Hasoğlu Lisesi öğretmenleri hakkında soruşturma başlatıldığı ancak Fatih'te bir ilköğretim okulunda öğrencisine dayak attığı iddia edilen öğretmen hakkında işlem yapılmadığı ifade edilerek değerlendirmesi sorulan Yıldız, şunları söyledi:

"Yaz dönemine girilmesi dolayısıyla okullarda sıkıntı ve gevşeme olduğunu, çocukların daha rahat çevreyle kucaklaştığını görüyoruz. Okul idarelerimiz, müdürlerimiz bu konuda olabildiğince dikkatli davranıyorlar ama kabul edelim ki 3 milyon 200 bin öğrencisi bulunan bir kentte görev yapıyoruz. Bir yerde ihmal varsa onu asla görmezlikten gelemeyiz. Ancak kişileri de ortaya bir inceleme raporu, soruşturmayı gerektiren bir şey çıkmadan suçlamak da olamaz. Ancak suçlu kimse gereği yapılır ve kanun önünde de hesabını verir. Bizim birini diğerine tercih etme gibi asla bir derdimiz olamaz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber