Ergenekon Hakimi Şengün hakkındaki dilekçeler işleme konmadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mart 2010 14:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- "Ergenekon" davalarına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti Başkanı Köksal Şengün hakkında yapılan şikayete ilişkin dilekçeler, tutuksuz sanık Habip Ümit Sayın'ın içeriğini ve imzasını kabul etmemesi üzerine işleme konulmadı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) ile Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne 4 Ocak 2010 tarihinde Ümit Sayın imzalı, Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün hakkındaki şikayetlerin dile getirildiği iki sayfadan oluşan dilekçeler verildi.

Bunun üzerine Adalet Bakanlığı müfettişleri tarafından dün Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde Habip Ümit Sayın'ın ifadesi alındı.

Sayın, iki sayfadan oluşan ifadesinde, HSYK ile Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne verilen dilekçeleri kendisinin yazmadığını belirterek, altındaki imzaların da kendisine ait olmadığını bildirdi.

Sayın, 29 Ocak 2010 tarihinde yargılandığı davadan tahliye olduğunu, söz konusu şikayet dilekçelerinin yazıldığı tarihte Silivri 5 No'lu Cezaevinde tutuklu olarak bulunduğunu, iddia olunan dilekçeleri cezaevinde ya da dışarıda yazmadığını ve yazdırmadığını vurguladığı ifadesinde, incelediği dilekçelerin bilgisayar ortamında yazıldığını ve yazıcıdan çıktısının alındığını, kendisinin cezaevinde bilgisayar ve yazıcı kullanma imkanının ise olmadığını dile getirdi.

İfadesinde, nüfustaki tam isminin Habip Ümit Sayın olduğunu ve adını bu şekilde kullandığını, incelediği dilekçelerin ise sol üst köşesinde "Ümit Sayın" ibaresinin kullanıldığını anlatan Sayın, yine dilekçenin gönderildiği zarfın da Ankara'dan postaya konulduğunu kaydetti.

İfadesinde, "Başkan Köksal Şengün'ün yaptığı görevden dolayı hiçbir kızgınlığım yok. Hatta kendisinin adil ve hakkaniyete uygun davrandığını düşünüyorum. Bu nedenle kendisini sevmekteyim" ifadelerini kullanan Sayın, bu dilekçelerin Şengün ile arasının bozulmasını ve kendi aleyhinde yönlendirilmesi amacıyla başkaları tarafından gönderilmiş olabileceğini düşündüğünü kaydetti.

Sayın, dilekçede ileri sürülen iddialara da katılmadığını, bunların yalan ve iftira olduğuna inandığını belirtti.

Basın mensuplarının bu konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Başkan Köksal Şengün, böyle bir şikayetten haberinin olmadığını söyledi.

Öte yandan, davaya giren üye hakimler Hasan Hüseyin Özese ve Sedat Sami Haşıloğlu hakkında İşçi Partili sanıkların HSYK'ya yaptıkları şikayetler üzerine de geçtiğimiz günlerde Doğu Perinçek'in, bugün de tutuklu sanıklar Nusret Senem ve Hikmet Çiçek'in müfettişler tarafından ifadesinin alındığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber