İtfaiyecilerin ve ARFF'lerin Hizmet Sınıfı değişecek, KİT'lerdekiler de yararlanacak

190 sayılı KHK'nın ekindeki cetvellere göre itfaiyeci kadrolarında çalışanlar yardımcı hizmetler sınıfında yer almaktadır. Bu nedenle itfaiyecilerin ek göstergesi bulunmamaktadır. Diğer taraftan, KİT'lerde çalışanların hizmet sınıfı kazanılmış hak aylığı yönünden bulunmamakla birlikte, emekli aylığı yönünden bu düzenleme, KİT'lerdeki ARFF'lere de ek gösterge sağlayacaktır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Mart 2010 14:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

22/02/2007 tarihli ve 26442 sayılı Resmi Gazetede yayılanan "Belediyeler ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdareler Birlikleri Nprm Kadro İlke ve Standarlarına Dair Yönetmeliğin" geçici 1. maddesi hükmü gereğince belediyeler için yardımcı hizmetler sınıfına tahsis edilmiş bulunan itfaiye eri unvanlı kadrolar, hiçbir işleme gerek kalmaksızın personel ile birlikte GİH sınıfına geçirilmiştir.

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı tarafından Başbakanlığa sevk edilen kanun taslağına göre, belediyeler dışında kalan kamu kurumlarında çalışan personel için de benzer bir düzenlemeye yer verilmiştir. Tasarı ile 190 sayılı KHK'ya ekli cetvellerde, itfaiyeci kadrolarının sınıfı GİH olarak değiştirilmektedir.

KİT'LER AÇISINDAN DURUM

Buradaki en öenmli husus KİT'lerde çalışan ARFF'ler içindir.

5434 sayılı Kanunun ek 48 inci maddesinde aylıklarını personel kanunları hükümlerine göre almayanlara hangi ek göstergelerin esas alınması gerektiği açıklığa kavuşturulmuştur. Söz konusu maddenin ilgili ( b ) bendi aşağıya alınmıştır.

?5434 SK.Ek Madde 48 ?
b) Aylıklarını personel kanunlarına göre almayan iştirakçilere, genel idare hizmetleri sınıfında görev yapan genel müdürler için belirlenen ek gösterge rakamını geçmemek üzere, ifa ettikleri görevleri itibariyle Devlet Memurları Kanununa göre girebilecekleri sınıflardaki benzer görevlerin aynı kadro, unvan veya derecesi için belirlenmiş ek göstergeler uygulanır.?

Bu hüküm gereğince KİT'lerde çalışan ARFF'ler yardımcı hizmetler sınıfında değerlendirilmekte, bu nedenle de emekli aylığına esas ek göstergeleri bulunmamaktadır. söz konusu taslağın yasalaşması durumunda, ARFF'lere emekli aylığı yönünden ek gösterge verilmesi mümkün olabilecektir.

ARRF memurları için daha önce yapmış olduğumuz değerlendirmemiz için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber