TBMM'de, Erdoğan'a suikast heyecanı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 24 Mart 2010 08:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast ihbarı nedeniyle dün heyecanlı saatler yaşadı

Elektronik posta ile gelen ihbar üzerine TBMM'de yoğun güvenlik önlemleri alındı. Erdoğan'ın grup toplantısına alınan ziyaretçi sayısı azaltılırken köpekler de bomba araması yaptı. Erdoğan'ın geçeceği bütün koridorlar boşaltıldı, tuvaletler kontrol edilip kilitlendi.

TBMM polisi grup toplantısına gelen dinleyicileri tek tek aradıktan sonra salona aldı. İçeri alınmayan izleyiciler bahçede bekletildi ve ana binaya sokulmadı.

Localarda polis oturdu

İzleyicilerin oturduğu localarda da sivil polislerin artırıldığı öğrenildi. Erdoğan'ın konuşma yaptığı kürsünün etrafında da polis sayısının artırıldığı belirtildi. Erdoğan'ın bina girişinden grup toplantısına geçişi sırasında da koridorlarda sadece basın mensuplarının ve milletvekillerinin geçisine izin verildi. Başbakan Erdoğan'ın Meclis'te kullanacağı bütün bölümlerin üst katlarına da polisler yerleştirildi.

Daha önce de ihbar yapıldı

Başbakanlık kaynakları dünkü ihbarı doğrularken, bu gibi ihbarların zaman zaman emniyet birimlerine ulaştığı bilgisini verdi. Kaynaklar, benzer durumlarda, başta kullandığı güzergâhlar olmak üzere Başbakan Erdoğan için her türlü önlemin alındığını belirtti.

Kaynaklar, Erdoğan'ın sabah geçiş yapacağı yollarda geceden kontrollerin yapıldığı kaydetti. Erdoğan'a yönelik dünkü suikast ihbarının benzerinin daha önce de yapıldığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber