Alsancak Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi dolandırıcılığında ilginç detay

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 24 Mart 2010 08:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Ali Baba'nın bir çiftliği var çiftliğinde ihaleler var

İzmir'de yolsuzluk operasyonu kapsamında gözaltına alınan Ergenekon sanığı İbrahim Şahin'in doktoru Ali Ş., çiftliğini çeteye açmış. Pazarlıklar bu çiftlikte yapılmış

İzmir ve 10 ayrı ilde geçtiğimiz hafta düzenlenen polis operasyonunun ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Operasyonda Ergenekon sanığı İbrahim Şahin'in diş doktoru olan Alsancak Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Ali Ş., Ergenekon davası sanığı emekli Albay Levent Göktaş'ın da ortağı olduğu şirkete hastanenin güvenlik, temizlik ve teknik malzeme alım ihalelerini vermek ve satış rakamlarını yüksek göstererek devleti dolandırıp haksız kazanç temin etmekle suçlanıyor.

Başhekim Ali Ş.'nin, operasyon kapsamında tutuklanan 13 çete üyesiyle İzmir Güzelbahçe İlçesi'nde 5 dönüm arazi üzerine kurulu, yaklaşık değeri 1 milyon lirayı bulan çiftlik evinde buluştuğu ortaya çıktı. Çiftliğinde at, köpek, tavuk besleyen başhekimin; çete üyeleriyle ihale öncesi çiftlikte buluşup karar aldıkları iddia edildi. Çete üyelerinin ihalelerden sonra da gece kulüplerine gittikleri polis kamera kayıtlarıyla tespit edildi.

KAZI YAPILMASI GÜNDEMDE

Operasyonlarda çete üyelerinin ev ve işyerlerinde iki el bombası, üç tabanca, kalaşnikof marka tüfek, çok sayıda silah bulunması polisin Ali Ş,'ye ait çiftlik evi ve bahçesinde arama yapmak üzere savcılıktan izin aldığı belirtildi. Ergnekon sanığı İbrahim Şahin'in doktoru Ali Ş.'nin 5 dönüm arazi üzerine kurulu çiftliğinde at, köpek ve tavuklar var. Çete üyelerinin bu ihaleler öncesi bu çiftlikte buluşup, kararlar aldıkları öne sürülüyor.

Cumhur ERKEK/İZMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber