Bilkent en iyi üniversiteler sıralamasında

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mart 2010 10:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Bilkent Üniversitesi ABD'de "en iyi üniversiteler" sıralamasına girdi. Bilkent, listeye Türkiye'den giren tek üniversite oldu.

Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar, "US News&World Report" dergisinin, uzun yıllardır dünya üniversitelerini belli kriterleri göz önüne alarak sıraladığını ve sonuçlarla ilgili kitapçık yayımladığını ifade etti.

Atalar, Bilkent'in geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sıralamaya girmeyi başardığını bildirdi.

Derginin sıralamadaki en önemli kriterinin, diğer üniversite akademisyenlerinin görüşleri olduğunu ifade eden Atalar, "Akademisyenler, kendi üniversiteleri hariç diğer üniversiteleri bir sıralamaya tabi tutuyorlar. Bilkent Üniversitesinde çalışmayan akademisyenler arasında yapılan bir ankette yüksek bir puan almışız. O puan, sıralamaya girmemizdeki en büyük etken" dedi.

Öğrenci başına düşen akademisyen sayısının da sıralamadaki etkisine işaret eden Atalar, "Bizim üniversitemizde bu oran, yaklaşık 11'e 1. Yani 11 öğrenciye bir hoca düşüyor. Bu da öğrencilerin daha küçük sınıflarda eğitim alıp akademisyenlerle daha sık bir araya gelmesini sağlıyor" diye konuştu.

Atalar, bu yılki listede 400 üniversitenin sıralamaya alındığını kaydederek, Bilkent Üniversitesi'nin genel sıralamada 360'ncı, mühendislikte 129'uncu, sosyal bilimlerde 270'inci, sanat ve insani bilimlerde 285'inci, temel bilimlerde de 248'inci sırada yer aldığını bildirdi.

Derginin yaptığı genel sıralamada, Harvard Üniversitesi birinci, Cambridge Üniversitesi ikinci, Yale Üniversitesi de üçüncü sırada yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber