Öğrenci affında ara formül

Haber Giriş : 15 Şubat 2005 12:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), üniversitelerle ilişiği kesilen 664 bin öğrenciyi ilgilendiren öğrenci affındaki kapsam karmaşasını bir 'ara formül' ile aşmaya karar verdi. Buna göre, 2000 yılından önce aftan yararlanabilecek durumda olup da yararlanmayanlar, son çıkarılacak aftan da yararlanamayacaklar.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilen AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında öğrenci affının kapsamının ne olacağı konusunda parti içerisindeki görüş ayrılıkları da gündeme geldi.

Başbakan Erdoğan toplantıda, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Tayyar Altıkulaç'ın daha önce dile getirdiği 'Af, 2000 yılından sonraki süreci kapsamalı' sözlerine destek verdi. Erdoğan, 12 Eylül 1980 tarihinden 2000 yılına kadar 5 öğrenci affının çıktığını hatırlatarak, "Bugüne kadar af kapsamını 1980 yılından itibaren başlatmak bir gelenek haline gelmiş.

Ancak çıkaracağımız öğrenci affını 2000 yılından önceye taşımanın bir anlamı yok. Zaten bugüne kadar çıkmış" diye konuştu. Erdoğan ayrıca, affın gerekçelerinin sağlam olması konusunda da kurmaylarını uyardı.

Erdoğan'ın, "Gerekçelerimiz mutlaka sağlam gerekçelere dayanmalı. Haksız bir duruma düşmemeliyiz" dediği öğrenildi. Toplantıda, öğrenci affı ile ilgili kapsam tartışmalarına bir ara formül geliştirilerek son noktanın konulması da kararlaştırıldı. Geliştirilen ara formüle göre, 2000 yılından önce aftan yararlanabilecek durumda olup da yararlanmayanlar, son çıkarılacak aftan da yararlanamayacak. AK Parti, yarın TBMM Milli Eğitim Komisyonu'nda görüşülmeye başlanacak olan öğrenci affına söz konusu maddenin de eklenmesine karar verdi. AK Parti'de Milli Eğitim Bakanı Çelik ve Meclis Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Altıkulaç, çıkarılacak öğrenci affının 12 Eylül 1980 tarihinden itibaren geçerli olması yönündeki görüşlere karşı çıkıyor.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber