Kandıra'daki tapu operasyonunda 5 tutuklama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mart 2010 10:13, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

- Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde, rüşvet, irtikap, menfaat temin etme, gizli belgeleri verme iddiasıyla adliyeye sevk edilen 16 zanlıdan, tapu sicil müdürünün de aralarında bulunduğu 4'ü memur 5 kişi tutuklandı.

İlçe Jandarma Komutanlığındaki sorgularının ardından Tapu Sicil Müdürü Doğan K. ile 5'i Tapu Sicil, 3'ü Kadastro Müdürlüğünde görevli toplam 9 memur ile iş takipçiliği yaparak menfaat sağladığı belirlenen 7 emlak komisyoncusu adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan Kadastro Müdürlüğünde görevli F.Ö. ile emlak komisyoncusu olduğu bildirilen O.Ç, H.A. ve M.A. Cumhuriyet Savcılığınca serbest bırakıldı.

Mahkemeye çıkarılan Tapu Sicil Müdürü Doğan K, Tapu Sicil Müdürlüğünde görevli memurlardan Yılmaz T, Filiz D, Nimet Ş. ile emlak komisyoncusu Aytekin T. "rüşvet, irtikap, menfaat temin etme, gizli belgeleri verme" suçlarından tutuklandı. Zanlılardan 5 memur ile 2 emlak komisyoncusu ise kefalet ve adli kontrol kaydıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu arada, olayla ilgili aranan Tapu Sicil Müdürü Doğan K'nın ağabeyi M.K'nın yakalandığı öğrenildi. M.K'nın, bugün Kandıra Adliyesine sevk edilmesinin beklendiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber