'Vurucu Kobra' Milli Eğitim Şube Müdürü çıktı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 28 Mart 2010 09:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli eğitimi eleştiren Tunceli Emek Gazetesi'ne değişik posta adreslerinden tehdit mesajları gönderildi. Duruma savcılık el koydu. Yapılan soruşturma sonucu 'Vurucu Kobra' takma adını kullananın Tunceli İl Milli Eğitim Şube Müdürü olduğu ortaya çıktı. Kobra müdür bununla da yetinmemiş bölgedeki okulların müdürlerini fişlemiş

Tunceli, 'vurucu kobra' ve 'müdür fişleme' olayıyla çalkalanıyor. İlde yayın yapan ve tümüyle kadınlar tarafından çıkarılan Tunceli Emek Gazetesi'nde, ildeki eğitim sistemini eleştiren bir yazı yayınlandı. Yazının ardından gazeteye, 'vurucukobra' ve 'ilker2355' msn adreslerinden, hakaret ve tehdit ifadelerini içeren üç ayrı mail geldi.

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılan soruşturmada, 'vurucukobra' adlı msn adresinden gelen mailin, Tunceli İl Milli Eğitim Şube Müdürü S.Ç. tarafından gönderildiği ortaya çıktı.

İTİRAF ETTİ

Vurucu kobra olduğu ortaya çıkan Müdür S.Ç., savcılığa verdiği ifadesinde mailin kendisi tarafından gönderildiğini itiraf etti ve 'yaptıkları haberlerin gerçek olmadığını belirtmek ve kendile

rini eleştirmek için gönderdim' dedi. Akşam'ın ulaştığı S.Ç., 'neden 'vurucu kobra' diye bir adres kullandınız?' şeklindeki soruyu, 'konu yargıda olduğu için açıklama yapamam. Ben maili kendi adresimden geçmek istemedim' diye yanıtladı. Gazeteye 'İlker2355' adlı mail adresinden gelen mailin ise halen Samsun Belediyesi'nde görev yapan İ.E. adlı bir personele ait olduğu belirlendi. İ.E. da, savcılığa verdiği ifadesinde, adresin kendisine ait olduğunu kabul etti. E., 'ancak mailleri ben geçmedim. Şifremi kırmış olabilirler' diyerek kendini savundu. Savcılık, maillerdeki hakaret ve tehdit unsurlarını göz önüne alarak S.Ç ve İ.E hakkında dava açtı. İlk duruşma 11 Mayıs'ta görülecek.

İŞTE O MALİLER

'[email protected]' adresiyle 6 Ağustos 2009 saat 22.28'de Tunceli Emek Gazetesi'ne gönderilen mailde şu ifadeler bulunuyor:

'Açıkça söylesenize! Çatladık, hasedimizden patladık desenize. Nasıl olur da bizim olan bir ilde birkaç da olsa din öğretmeni, 3-5 de olsa yabancı birileri idareci olur. Yüzde 100 bizden, bizim ırkımızdan, inancımızdan olmalıydı desenize... Çekemiyoruz, hasedimizden içimiz içimize sığmıyor desenize. Siz gerçekten faşistsiniz! Irkçısınız yani. Bilinçaltınızda bu var ve bunun belki kendinizde farkında değilsiniz. Acıyorum size! Ve gülüyorum halk nazarında düştüğünüz komik halinize!'

Samsun'da belediyede görevli olduğu belirtilen İ.E.'ye ait olduğu belirlenen '[email protected]' adresinden 15 Temmuz 2009 saat 15.34'te gazeteye gönderilen mailde ağır hakaret ve tehditlerin olduğu görüldü. Aynı adresten saat 15.35'te gelen ikinci mailde ise 'bu işler sana göre mi? Tabii ki değil. Senin yapacağın tek şey var, akıllı uslu durmak yoksa...' ifadesi yer alıyor.

Müdür bey işte bu yazıya kızmış

Tunceli Emek Gazetesi'nde, olaylar zincirinin başlamasına yol açan ve Dilek Karakoyun tarafından kaleme alınan 15 Ağustos 2009 tarihli 'Milli Eğitim ve Bir Garip Eğitim' başlıklı yazıda ise şu ifadeler yer almıştı:

'Eğitimi hızla dibe inen ve çıtayı yükseltmesi gerekirken aksine bu hızlı düşüşe zemin hazırlayanlar elbirliğiyle Tunceli'yi arpalığa çevirip dilediğince at koşturunca arkasında dönemin vali gücüyle, ortaya böyle ilginçlikler çıkıyordu. Tüm bu yaşanmışlıklardan dersler çıkarılmadığı da açıktı. Aksi halde bu gidişata dur demek için belli bir plan çerçevesinde vizyon ortaya koyup, amaç ve hedefler belirlenmeli, ölçme teknikleriyle performans göstergeleri sonrasında gerçekleştirilebilirliği izlenmeliydi....Milli Eğitim Müdürlüğü'ndeki iç çekişmeler, idareciler arasındaki gerginlikler o kadar bariz ki, artık lisede idareci olanlar çok iyi biliyor ki bunlar kendilerinden başını alıp bize dokunamaz.'

Eğitimcileri fişlemişler

Tunceli'deki 'vurucukobra' vakası, başka bir olayı da gün yüzüne çıkardı. 'Vurucukobra'nın gazeteye gönderdiği mail, il genelindeki müdür, eğitmen ve yöneticilerin 'fişlendiğini' de ortaya çıkardı. Mailde, ilde bulunan tüm okullardaki yöneticilerin 'hangi sendikalı oldukları', 'memleketlerinin neresi olduğu' ve 'branşları' da belirtiliyor. Listedeki müdürlerin hepsinin 'Tuncelili' ve 'Eğitim-Sen üyesi' olduğu da karşılarına yazılmış.

Ali Ekber ERTÜRK / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber