MEB'den 'Kantinciye Bak' haberi açıklaması

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Mart 2010 16:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

28.03.2010 tarihli Habertürk Gazetesi'nde ?Kantinciye Bak' başlığı ile kamuoyuna duyurulan haberle ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur:

Söz konusu haberde İstanbul'daki bir eğitim kurumunun kantin işletmecisinin ahlak dışı birtakım davranışlarda bulunduğu, buna rağmen Bakanlığımızın kendisine yeniden kantin işletme ihalesi verdiği iddiası yer almaktadır.

Olayın medyaya yansıması üzerine yapılan ilk incelemede haberde eksik ve yanlış anlaşılmaya sebebiyet verecek bazı ifadelerin yer aldığı tespit edilmiştir.

Buna göre;

1- Kantin işletme ihaleleri ve sözleşmeleri 5 yıl öncesine kadar İl Özel İdaresi tarafından yapılmakta olup, daha sonra Okul Aile Birliklerine devredilmiştir. Adı geçen şahsa da kantin işletme hakkı İl Özel İdaresi tarafından verilmiştir.

2- Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Valilik Makamı İl Özel İdare Müdürlüğüne kantin işletmecisinin tutum ve davranışlarının genel etik kurallarına uygun olmadığı, olumsuz tavır ve davranışlarda bulunduğu, işletmeciliğinin devam etmesinin sorun yaratacağı görüşünü paylaşmış ve kantin sözleşmesinin yenilenmemesini talep etmiştir.

3- Sözleşme yenilenmeyince kantin işletmecisi şahıs, 5. İdare Mahkemesine dava açarak yürütmeyi durdurma kararı aldırmıştır. Oy birliği ile alınan yargı kararı sonucunda sözleşme yenilenmek durumunda kalınılmıştır.

4- Söz konusu kişi ile İl Özel İdaresinin yapmış olduğu ihaleden sonra herhangi bir ihale yapılmamıştır. İhalenin süresi 5 yıl olup, 31.05.2010 tarihinde sona erecektir.

5- Okul Müdürlüğünün kantin işletmecisinden yeniden almış olduğu 16.03.2010 tarihli sabıka kaydında adli sicilinin olmadığı, en son yapılan GBT kayıtlarında da ilgilinin isminin bulunmadığı tespit edilmiştir.

Yukarıdaki bilgilerden de anlaşılacağı üzere kantin ihalesinin ilgili kişiye verilmesi konusunda yapılan haber tek taraflı ve yanlı olup, Bakanlığımızdan da konuyla ilgili herhangi bir bilgi alınmamıştır. Şayet bilgi alınmış olsaydı, idarecilerin müdahalelerine rağmen yargı kararlarının gereği olarak anlatılan sürecin yaşandığı apaçık öğrenilmiş olacaktı. Kamuoyunun takdirine ve bilgisine sunulur.

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber