Havalar nasıl olacak? - HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Mart 2010 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan son değerlendirmelere göre, Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde aralıklarla görülecek yağışların akşam saatlerine kadar Şırnak, Muş, Bitlis, Bingöl, Siirt ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, Marmara, Ege, Batı Akdenizde 4 ila 6 derece artacak.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı (Lodos), batı bölgeler ile zamanla Karadeniz kıyı kesimlerinde batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette esecek.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde aralıklarla görülecek yağışların; Şırnak, Muş, Bitlis, Bingöl, Siirt ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Lokal Su Baskını, Sel, Yıldırım Düşmesi, Heyelan vb.) vatandaşların ve ilgililerin tedbirli ve dikkatli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı çok bulutlu, Kocaeli, Bilecik ve Sakarya çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Parçalı çok bulutlu, Afyonkarahisar çevreleri kısa süreli yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, doğusu (Adana, Osmaniye, Hatay, İçel, Kahramanmaraş) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak, sabah saatlerinde Ankara, Sivas, Kayseri, Yozgat ve Çankırı çevrelerinin yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, sabah saatlerinde Bolu ve Kastamonu'nun yüksek kesimleri karla karışık yağmurlu geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak, sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak, bölgenin kuzey ve doğusunun yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların, Şırnak, Muş, Bitlis, Bingöl ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, Diyarbakır, Siirt, Batman ve Mardin çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, akşam saatlerine kadar Siirt ve Batman çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

30 Mart, Pazartesi

31 Mart, Salı

1 Nis, Çarşamba

2 Nis, Perşembe

3 Nis, Cuma

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber