Dernek Denetçileri, özlük haklarının düzeltilmesini bekliyor.

Haber Giriş : 14 Temmuz 2003 05:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dernek Denetçileri, özlük haklarının düzeltilmesini bekliyor.

Milyar dolarlık bütçesi olan dernekleri denetleyen Emniyet Genel Müdürlüğü'ndeki 12 dernek denetçisi, İçişleri Bakanlığı bünyesinde kurulan Dernekler Daire Başkanlığı'na bağlanınca ayda 72 milyon liradan oldu.

Unvanlarına makam tazminatı cetvelinde yer verilmediği için 5 yıldır emsallerinin aldığı 68 milyon liralık makam tazminatını da alamayan denetçilerin maaşlarından şimdi de 72 milyon lira tayin (yemek) bedeli kesilecek. Mağduriyetin giderilmesi için verilen önergenin Meclis Plan ve Bütçe görüşmelerinde ele alınmaması denetçilerin büyük tepkisine yol açtı.

Dernek denetçileri 1987 yılından bu yana Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde ülke genelindeki dernek, birlik ve kulüp gibi kuruluşları İçişleri bakanı adına inceleme, araştırma ve denetim görevini yürütüyor. Türkiye Jokey Kulübü, Türk Hava Kurumu ve Kızılay gibi bütçesi milyar dolarları bulan derneklerdeki yolsuzluk iddialarını araştıran denetçiler, 5 yıldır makam tazminatı cetvelinde unvanlarına yer verilmediği için emsallerinin aldığı 68 milyon lirayı alamayarak mağdur ediliyordu. Denetçilerin Dernekler Daire Başkanlığı'na bağlanması ile birlikte şimdi de maaşlarından 72 milyon lira tayin (yemek) bedeli kesilecek.

Aksu itiraz etmişti
Meclis'teki Plan ve Bütçe Komisyonu çalışmalarının ardından dernek denetçilerinin maaşlarından 72 milyon liranın kesilmesi ve 68 milyon liralık makam tazminatının verilmemesine İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, ?Bir milyar dolarlık bütçesi ve mal varlığı olan dernekleri denetleyen denetçilerin durumunu kötüleştirmeyin. Denetçi bulamıyorun.? şeklinde çıkış yapmıştı. Kamuoyunda oluşan merak sonrası 1 milyar doları aşan mal varlığı ve bütçeye sahip derneklerin, Türkiye Jokey Külübü, Türk Hava Kurumu ve Türkiye Kızılay Derneği olduğu belirlenmişti.

Dernek denetçileri tarafından hazırlanan raporda, Türkiye Jokey Kulübü'nün 1 Ocak 2001, 31 Aralık 2001 bilançosunda hazır değerlerinin 194 trilyon 784 milyar lira olduğu, alacaklarının 40 trilyon, borçlarının ise 34 trilyon olduğuna yer verildi. TJK'nın 2001 yılı geliri ise 162,9 trilyon lira olarak kaydedildi.

zaman


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber