Maliye Bakanı: Uzman tasarısı son şeklini almadı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 31 Mart 2010 07:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Şimşek, 30 Mart 2010 tarihinde Büro Emekçileri Sendikası başkan ve üyeleri ile bir görüşme yaptı. Görüşmeden yer alan bir çok konuda sayın bakan tarafından gerekli fizibilete çalışmasını yaptıktan sonra bir değerlendirme yapılacağı belirtilmiş, ancak bir konuda net bir açıklama yapılmıştır.

Sendika yöneticilerinin gündeme getirdiği uzman tasarısına ilişkin olarak Sayın Mehmet Şimşek, yeni düzenlemede ?çok yüksek ücret artışları beklemenin doğu olmadığını ve bu konuyla ilgili olarak yürütülen çalışmanın henüz son şeklini almadığını? ifade etmiştir

 


BÜRO EMEKÇİLERİ SENDİKASININ GÖRÜŞME SONRASINDA YAPTIĞI AÇIKLAMA

1- Sayın Bakan ?kurumda çalışan tüm personelin Uzman olarak atanmasının olanaklı olmadığını, ancak, kurum personeli arasında yaşanan Ücret Adaletsizliğini kendilerinin de gördüğünü ve kabul ettiğini? beyan etmiştir.

2- Maliye Emekçileri arasında yaşanan Ücret Adaletsizliği konusunda yöneltilen sorular üzerine Sayın Bakan ?esasen Maliye Emekçilerinin ücretlerinin geçmişe oranla ve giderek erimiş olmasının genelde Kamu Emekçilerinin ücretleriyle birlikte değerlendirildiğinde olanaklı olamayacağını?, ancak, ?kurumda yaşanan Ücret Adaletsizliği ve personel arasındaki huzursuzluğu gidermek amacıyla bu konuda Maliye Bakanı olarak ellerinde varolan enstrümanla sorunun çözümü konusunda gerekli adımları atacaklarını? ifade etmiştir.

3- Sayın Bakanın bu ifadesi Sendikamız Merkez Yönetim Kurulunca Maliye Bakanlığı personeline ödenmekte olan Ek Ödemelerin Maliye Bakanlığınca yeniden düzenlenmesi, ya da 5793 sayılı yasada tanımlanan yetkinin kullanımı yoluyla Maliye Emekçilerinin arasında yaşanmakta olan Ücret Adaletsizliğinin ortadan kaldırılmasına yönelik gerekli adımların atılacağı şeklinde anlaşılmış ve Sayın Bakana tekrar sorulması üzerine; ?konunun Merkez Yönetim Kurulumuzca doğru anlaşıldığı? Sayın Bakan tarafından ifade edilmiştir.

4- Sendikal Faaliyetleri nedeniyle Yozgat Defterdarlığı emrine sürgün edilen Hakkari Şube Başkanımız Mahmut CEYHAN ve Diyarbakır Şube Başkanımız Mehmet Sabri GÜL ile ilgili olarak Sayın Maliye Bakanından Sendikamız Genel Merkez Yönetim Kurulumuzca sürgünlerin geri alınması konusunda talepte bulunulması üzerine, Sayın Bakan ?konunun kendilerinin bilgisi dahilinde olmadığını, ancak, konuyu araştıracaklarını? ifade etmişlerdir.

5- Maliye Bakanlığı ile Bağlı, İlgili ve İlişkili Kuruluşlarda çalışan Emekçilerin Görevde Yükselme Sınavı sonucunda elde ettikleri Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni kadrosunun, fiilen Bilgisayar kullanan tüm personele Sınavsız olarak verilmesi konusunda Sendikamız Genel Merkez Yönetim Kurulunca talepte bulunulması üzerine Sayın Bakan ?konuyla ilgili olarak gerekli fizibilite çalışmasının yapılması için talimat vereceklerini ifade etmişlerdir.

6- Gelir İdaresi Başkanlığınca yapılan Gelir Uzmanlığı Sınavları sonucunda 70 ve üzerinde puan aldığı halde Gelir Uzmanı kadrosuna atanmayan personelin durumu ile ilgili olarak sorulan sorular üzerine Sayın Bakan ?bu konuda bir çalışma yürütüleceğini? ifade etmişlerdir.

7- Sayın Bakan tarafından ?Maliye Bakanlığı içerisine yönelik olarak yeni bir düzenleme yapılarak, görev ve sorumlulukların yeniden tanımlanacağı? ifade edilmiştir.

8- Sayın Bakan Kamu Emekçileri arasında tartışılan ?Devlet ?. Uzmanı?, ?Uzman? ve ?Uzman Yardımcılarıyla? ilgili olarak yapılacak yeni düzenlemede ?çok yüksek ücret artışları beklemenin doğu olmadığını ve bu konuyla ilgili olarak yürütülen çalışmanın henüz son şeklini almadığını? ifade etmişlerdir.

9- Maliye Bakanlığı personeline ödenen Ek Ödemelerin Emekli Aylıklarına yansıtılması konusundaki talebimiz üzerine Sayın Bakan ?konunun detaylı bir biçimde incelenmesinin gerekliliğine ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığınca da bu konuda bir fizibilite çalışması yapılması gerektiğine? işaret etmişlerdir.

10- Son olarak; Sayın Bakan tarafından, Sendikamızca kendilerine verilen dosya üzerinde gerekli olan tüm çalışmaların kapsamlı bir biçimde yapılacağı ifade edilmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber