Baykal: Anayasa mahkemesi ile HSYK'ya karışmasınlar, hemen olur

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Mart 2010 07:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Baykal, Anayasa Mahkemesi ve HSYK ile parti kapatma dışındaki maddelerde yeşil ışık yaktı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'dan anayasa paketi ile ilgili 'şartlı evet' sinyali geldi. Baykal, iktidara "Anayasa Mahkemesi'nin ve HSYK'nın yapısını değiştirme, parti kapatmaların dışındakiler ne zaman istenirse uzlaşma sağlanabilir. Şimdi getirsinler hemen olur" çağrısı yaptı. Baykal, CHP grubunda şu mesajları verdi:

Değişikliğin özü 3 maddede. Gerisi garnitür. O maddeler etrafında bütün partiler el birliği içinde gereken yapılır. Şimdi getirsinler hemen olur.

Anayasa Mahkemesi'nde raportör olarak çalışmakta olan bir kişi Denizcilik Bakanlığı'nda müsteşar yardımcılığına atanmıştır. Şimdi tayini Anaysa Mahkemesi yedek üyeliğine yapıldı. Paket gerçekleşirse bu kişi otomatik olarak Anayasa Mahkemesi'nin üyesidir.

Parti kapatmayı Meclis'teki komisyonlara bırakıyorlar. O zaman partiler kapatılmasın. 'Teröre bulaşabilir, şiddeti savunabilir, anayasanın özüne karşı gelebilir' diyelim. Geçici 15. maddenin kaldırılması uygundur. Ama sen kendi içinde geçici olmayan 15'inci madde ortaya koyuyorsun.

Kürt açılımını, Ermeni açılımını biliyoruz. Elde avuçta ne var. Anayasa açılımı ile üçüncü fiyasko geliyor.

Anayasaya aykırı yasa Anayasa Mahkemesi'nin tespitiyle yürürlüğe girmez. 'Gövdemizi bu işin altına koyuyoruz' diyorlar. Bu, "bunların sakıncalı işlerin olabileceğini göze alıyor" demek. Anayasayı ihlalden mahkum olma sonucu çıkarsa bunun çok vahim, acı sonuçları olur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber