Sezer'e, 'veto etme' ricası

Haber Giriş : 16 Şubat 2005 06:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milletvekillerinden af kapsamının genişletilmesini isteyen öğrenciler, yasanın Meclis'ten geçmesi halinde Cumhurbaşkanı tarafından veto edilmemesi ricasında bulunacak.

Milletvekillerinden öğrenci affı kapsamının genişletilmesini isteyen bir grup üniversiteli öğrenci, yasanın Meclis'ten geçmesinden sonra da "veto" şokuyla karşılaşmamak için Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile görüşmeye çalışıyor. Öğrenciler, Çankaya Köşkü'nden istedikleri randevuya yanıt bekliyorlar. Cumhurbaşkanı Sezer, randevu talebine olumlu yanıt verirse, öğrenciler kendi aralarında seçtikleri 3 temsilciyi Köşk'e gönderecek. Sezer'in hukukçu kimliğini dikkate alan öğrenci grubu, 3 kişilik öğrenci heyetini, hukuk fakültelerinden atılan öğrenciler arasından seçmeyi planlıyor.

Bir yıl daha kaybetmeyelim

Öğrenciler, mağduriyetlerini anlatarak yasanın kısa sürede onaylanmasını, aksi halde fazladan 1 yıl kayıplarının olacağını ifade edecekler. Öğrenci Temsilcisi Kadir Yılmaz, Çankaya ziyaretinin nedenini Yeni Şafak'a şöyle anlattı: "Yüzbinlerce aileyi ilgilendiren bir sorunu Cumhurbaşkanımız'a ileteceğiz. Kendisinden yasanın en yakın zamanda çıkmasını talep edeceğiz. 1 yıl daha kaybetmek istemiyoruz. Çok bekledik. Siyasileri ikna etmemiz 1 yılı aldı. Kanun veto edilirse 1 yılımız daha kaybolacak. Cumhur- başkanımızın durumumuzu anlayacağını düşünüyoruz."

Öğrenci affı, Türkiye'nin gündemine 1983'de girdi. Bu tarihten sonra öğrencilere 5 kez af getirildi. Sadece 1999 yılında 9. Cumhur-başkanı Süleyman Demirel, af kanununu veto etti.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber