Zimmetçi çifte 20 yıla kadar hapis istemi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Nisan 2010 14:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

ANTALYA'da, çalıştığı bankada müşterilerin hesabındarn 4 milyon 193 bin 234 lirayı zimmetine geçirerek ortadan kaybolan ve 8 gün sonra İzmir'de polise teslim olan bankacı Feyzan Ermiş ile eşi Serhat Ermiş için 10- 20 yıla kadar hapis cezası istendi.

Bir bankada müşteri ilişkileri yöneticiliği yapan 35 yaşındaki Feyzan ermiş, 11 Kasım 2008 günü ABD'de yaşayan bir müşterinin bankaya gelmesinin ardından rahatsızlandığını öne sürerek bankadan ayrıldı. Yakınları, 4 gün boyunca kendisinden haber alamadıkları bankacı ve eşi 37 yaşındaki Serhat Ermiş için polise kayıp başvurusunda bulundu. Antalya polisi olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatırken, Feyzan Ermiş'in çalıştığı bankada da inceleme yapıldı. İncelemenin ardından Ermiş'in işlem yaptığı hesapların birinden 1 milyon 357 bin doların çekilerek zimmete geçirildiği, bu hesabın ABD'de yaşayan Türk müşteri M.T.'ye ait olduğu belirlendi. Parasını çekmek için 11 Kasım günü bankaya gelen M.T.'yi gören bankacı kadının, bu nedenle rahatsızlanmış gibi yaparak şubeden ayrıldığı ortaya çıktı. Bankacı Feyzan ermiş ve birlikte kaçtığı eşi Serhat Ermiş, 8 gün sonra İzmir'de polise teslim oldu. Çift, Antalya'da çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. Toplam zimmetin 4 milyon 193 bin 234 TL olduğu saptandı.

Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmada mütalaasını veren Cumhuriyet savcısı, tutuklu sanık çift için 10'ar yıldan 20'şer yıla kadar hapis cezası istedi. ?Bankacılık zimmeti' ve ?Suçtan kaynaklanan mal varlığını aklama' suçlamalarıyla yargılanan çift, tutukluluk hallerine itiraz ederek tahliyelerini talep etti.

Çiftin tahliye talebi reddeden mahkeme, avukatların yazılı savunma vermeleri için duruşmayı 20 Nisan tarihine ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber