Uşak Valisi: Umut Balık ile ilgili soruşturma sürüyor

Haber Giriş : 01 Nisan 2010 15:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Eşme ilçesinde, 23 Martta kaybolan Umut Balık'ın dün akşam eğitim gördüğü yatılı okulun fosseptik çukurunda cesedinin bulunmasıyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Çakacak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 yaşındaki Umut Balık'ın arandığı süre zarfında sağ bulunmasını arzu ettiklerini, ancak bunun gerçekleşmediğini, çocuğun yaşamını yitirmiş olduğunu öğrenmekten büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

Olayın aydınlatılması için başlatılan adli ve idari soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğünü belirten Çakacak, şunları kaydetti:

''Umut'un kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İzmir Adli Tıp Kurumunda otopsi yapılıyor. Şu anda söylenecek her şey sadece fikir yürütmek olur. Otopsi sonucunda, Umut'un kesin ölüm nedeni ortaya çıkacak. Bu arada adli ve okuldaki idari soruşturma çok yönlü olarak sürüyor. Okuldaki öğrencilere psikolojik destek sağlamak için bu konuda uzman öğretmenler görevlendirildi. Uzmanlar, öğrencilere sürekli olarak, olayın etkisinden kurtulmaları için destek oluyorlar. Bugüne kadar kurumlar arasında sürdürülen koordineli çalışma, bundan sonra da devam edecektir. Olayın aydınlatılması için gerekli her şeyin yapıldığı bilinmeli.''

Umut Balık'ın Boğularak Öldüğü Belirlendi

- Uşak'ın Eşme ilçesinde, 23 Martta kaybolan ve dün akşam eğitim gördüğü yatılı okulun foseptik çukurunda cesedi bulunan Umut Balık'ın ciğerlerine su dolması sonucu boğularak öldüğü belirlendi.

AA muhabirinin, İzmir Adli Tıp Kurumu yetkilisinden aldığı bilgiye göre, otopsi işlemi tamamlandı.

Hazırlanan ön raporda, foseptik çukuruna düşen Umut Balık'ın ciğerlerine su dolması sonucu boğulduğu, "darp, cebir izine rastlanmadığı ve şüpheli bir durumun görülmediği" belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber