Müzakereci polis timi intihar olaylarında etkili

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 04 Nisan 2010 23:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rehin alma, terör olayları ve intihar girişimcilerini ikna etmek için özel eğitimden geçirilen müzakereci polisler, yurt genelinde başarılı çalışmalar gerçekleştiriyor.

Özellikle ABD ve Avrupa ülkelerinde, etkin rol oynayan müzakereci-arabulucu polisler, İzmir Emniyeti'nde de görev yapıyor. Emniyet bünyesinde, olası rehin alma, terör ve intihar girişimlerinde bulunanların ikna edilmesi için müzakerecilik eğitimi alan 4 kişilik ekip, önemli başarılara imza attı. Kaçakçılık, Terörle Mücadele ile Asayiş şubelerinde görevli 3 komiser ile 1 başkomiserden oluşan ekibin en büyük başarısı ise Kuşadası'nda geçen yıl 17 kişiyi tüfekle rehin alan Serkan Sağlam'ı ikna ederek 7 saat süren esarete son vermek oldu. Ekibin özellikle son günlerde ekonomik nedenlerde artış gösteren intihara teşebbüs olaylarında da etkin olarak görev aldığı bildirildi.

Geçen yıl görevlerindeki başarılarından dolayı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden komiser Şamil Aydın, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nde görevli komiser Engin Sunguroğlu ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli komiser Şahap Köse, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde eğitime alındı. Alman uzmanların sıkı eğitiminden geçirilen 3 komiser, tüm Türkiye'den gelen 15 meslektaşıyla birlikte kurslarını da başarıyla tamamladı. ? ARDA YAVUZ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber