Kanser tedavisinde erken teşhis çok önemli

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Nisan 2010 21:43, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Acıbadem Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Kaya Aksoy, kanserde erken teşhisin çok önemli olduğunu söyledi.

Bursa Kent Konseyi Sağlık Çalışma Grubu tarafından 'Kanser Haftası' nedeniyle düzenlenen 'Kanser Tedavisinde Son Gelişmeler' başlıklı seminerde konuşan Aksoy, Türkiye'de akciğer kanserinin çok yaygın olduğunu ifade etti.

Akciğer kanserini takiben kadınlarda meme kanseri, erkeklerde de prostat kanserinin sıklıkla görüldüğünü vurgulayan Aksoy, şöyle konuştu: "Bunların erken tedavisi çok önemlidir. Kadınlar memelerini kontrol ederek, erkekler de 40 yaşından sonra tuvalet durumlarında yaşanan değişikliğe dikkat ederek doktor kontrolü yaptırabilmekte ve erken teşhise imkan vermektedirler. Bunun yanı sıra gençlerin sigara alışkanlığından mutlaka kurtulmaları için çalışmalarımızı yapmalıyız. Mümkün olduğunca sigara içme alışkanlığından vazgeçilmelidir."

Op. Dr. Cem Yılmaz ise cilt kanserine fotoğraflı örnekler verdiği sunumunda ciltte görülen ve 10 günde geçmeyen yaralar için vatandaşların mutlaka doktora görünmeleri gerektiğini belirtti.

Yılmaz, erken fark edildiğinde hastalığın basitçe tedavi edildiğine işaret etti.

Op. Dr. Ceyhun İrgil de halk arasında sıklıkla kullanılan "Bu yaşta bıçak altına yatma" yanılgısının insanların yaşamını etkilediğini belirterek, son 10 yıldır üzerinde yoğunlukla çalışılan 'Onkoplastik Meme Cerrahisi' konusuna açıklık getirdi.

Dev meme hastalığı olarak bilinen 'makromasti'nin artık bir estetik sorun değil hastalık olarak kabul edildiğini vurgulayan İrgil, özellikle kadınların sağlıklı bir yaşam sürmek için konuya hassasiyetle yaklaşmaları ve doktora gitmeleri gerektiğini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber