1 kilometrelik bayrakla polis-halk yürüyüşü

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Nisan 2010 06:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Polis Teşkilatı'nın 165. kuruluş yıldönümü nedeniyle dün Beyoğlu Tünel ile Taksim Meydanı arasında 1 kilometrelik Türk bayrağı eşliğinde ?Polis-Halk Yürüyüşü? düzenlendi.

Yürüyüşe katılanlar, üzerinde ?Artık suç değil, sevgi işleyin? yazılı kaşkollar taktı.

Tünel'den başlayan yürüyüş öncesinde bir konuşma yapan İstanbul Valisi Muammer Güler, polisin hizmet anlayışının, MOBESE sistemindeki gelişmelerin hepsinin polisin güçlenmesine yol açtığını belirtti. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da, halkın huzuru için tüm güçleriyle mücadele ettiklerini belirterek, önümüzdeki günlerde MOBESE sisteminin geliştirilmesi için 10 milyon liralık ek kaynak ayrıldığını bildirdi. Bir MOBESE kamerasının yaklaşık 50 polis demek olduğuna işaret eden Çapkın, bu kameraların polisin duyan kulağı, gören gözü olduğunu söyledi.

Kortejin önündeki otobüsten vatandaşlara karanfil atılan yürüyüş, Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde sona erdi. Yürüyüşün sonunda İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki şubelerin stantlarının bulunduğu Polis Sergisi, Taksim Meydanı'nda kurulan çadırda açıldı.


Türk Polis Teşkilatı'nın 165. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri bugün bazı yolların kapalı olmasına neden olacak.Türk Polis Teşkilatı'nın 165. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında bugün saat 11.00'de Beyoğlu Tünel'den başlayıp İstiklal Caddesi'nden geçilerek Taksim Meydanı'nda sona erecek olan "Polis Halk Yürüyüşü" dolayısıyla saat 10.00'dan itibaren trafiğe kapatılacak yollar şöyle: Şişhane Işıklar, Şişhane Meydan, Beyoğlu Belediyesi önü, İlk Belediye Caddesi başı, Galip Dede girişi, Taksim Caddesi ve Sıraselviler Cadde başı araçlara kapatılacak. Şişhane'den Tarlabaşı istikameti iniş ve çıkıştaki araçlar Bankalar Caddesi'ne yönlendirilecek. Tarlabaşı Bulvarı'ndan Taksim Meydanı'na giriş kapalı olacağı için o bölgedeki hastanelere götürülecek olan acil hastaların Tarlabaşı Bulvarı'ndan Zambak Sokak ya da Tophane tarafından gelenlerin Defterdar Yokuşu'nu kullanması gerekecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber