Çapkın: Sivil polislerimiz kestane-simit satıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Nisan 2010 13:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da Bağcılar Belediyesi tarafından yaptırılan Bağcılar Emniyet Müdürlüğü Yüzyıl Hizmet Binası'nın açılışına katılan İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, "Sizin yoğun bulunduğunuz alışveriş merkezlerinde, sizin aranızda, sizin bilmediğiniz, sizin görmediğiniz, sivil polislerimiz var. Bazen orada kestane, bazen simit satıyorlar" dedi.

Bağcılar Emniyet Müdürlüğü Yüzyıl Hizmet Binası, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Bağcılar Belediyesi tarafından inşa ettirilen hizmet binasının açılışına İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın da katıldı. İstanbul Polis Bandosu eşliğinde şehit ve gaziler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Çapkın, törene katılan vatandaşlara, "Bu bina sizler için var, sizlere hizmet için var" dedi. "Burası Yüzüncü Yıl halkına hizmeti daha yakın kılabilmek, hizmeti sizin ayağınıza getirebilmek için Belediye Başkanımızca yaptırılan bir bina" diyen Çapkın şunları söyledi: "Biz hep sizin yanınızdayız, hep sizin yanınızda olmaya çalışıyoruz. Ekiplerimiz hep sizin yanı başınızda. Sokaklarımızda, caddelerimizde hep sizin yanı başınızda. Ayrıca sizin yoğun bulunduğunuz alışveriş merkezlerinde, sizin aranızda, sizin bilmediğiniz, sizin görmediğiniz, sivil polislerimiz var. Bazen orada kestane, bazen simit satıyorlar. Ama sırf siz huzurla alışverişinizi yapasınız diye sizin yanı başınızdalar."

Açılış töreninde konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise "Allah kimseyi karakola düşürmesin" dedi. Polis Merkezi'nin Yüzyıl Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşlara verilen bir söz olduğunu hatırlatan Çağırıcı, "Bu mahallede ikamet eden vatandaşlarımız bize, 'Mahallemize sadece polis karakolu yapın yeter' diyorlardı ve biz de kendilerine vermiş olduğumuz sözü yerine getirdik" diye konuştu.

Bağcılar'ın artık daha güvenli olduğunu belirten Çağırıcı, Polis Teşkilatı'nın Kuruluşu'nun 165'inci yıldönümünü tebrik etti. Törende daha sonra İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'ya bir teşekkür plaketi verdi. Motif Halk Oyunları ekibinin gösteri yaptığı programda alınan sıkı güvenlik önlemleri de dikkat çekti. Açılış törenine, Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul, Bağcılar Emniyet Müdürü İbrahim Dereboylu, Bağcılar Müftüsü Mustafa Derin, Bağcılar Milli Eğitim Müdürü Kadir Kuş ile çok sayıda emniyet müdürü, komiser ve vatandaş katıldı.

Yüzyıl Mahallesi'nde 370 metre kare alan üzerine inşa edilen Hizmet Binası'nın toplam kullanım alanı bin 180 metrekare. Hizmet binası, spor salonu, arşiv, kondisyon salonu, 2 adet nezarethane, grup amiri odaları, bekleme salonu, açık büro alanları, yemekhane, çok amaçlı salon ve bilgi işlem merkezi bulunuyor.

NİHAT ABACI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber