Babacan, kamu bankası yöneticilerinin bordrolarını istedi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 07 Nisan 2010 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu bankalarının üst yöneticilerinin gelirlerini kontrol etmek isteyen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, genel müdür, genel müdür yardımcısı ve yönetim kurulu üyelerinin bordrolarını talep etti.

Maaş dışında performans, prim gibi diğer gelirler ile lojman durumu da incelenecek. Söz konusu adımın perde arkasında, yöneticiler arasındaki gelir farklılıklarının etkili olduğu belirtiliyor. Ziraat ve Halkbank'ta maaşları Hazine'nin belirlediği, bu yüzden Vakıfbank yönetiminin diğer iki kuruma göre daha fazla maaş aldığı ileri sürülüyor.

Kamu bankalarında görev yapan genel müdür ve genel müdür yardımcılarının maaşlarında 2-3 kat fark olduğuna dikkat çekiliyor. Vakıfbank'ın genel müdürünün aylık gelirinin prim, jestiyon ve ikramiyelerle birlikte 40 bin liranın üzerinde olduğu belirtiliyor. Diğer iki kamu bankasının idarecilerinin toplam gelirinin ise aylık 13-14 bin lira civarında olduğu kaydediliyor. Ziraat ve Halkbank'ın maaşlarında Hazine belirleyici olduğu için Vakıfbank'a göre gelirlerin daha az olduğunu aktaran üst düzey bir ekonomi yetkilisi, kamu bankalarının Babacan'a bağlanmasının ardından konunun gündeme geldiğine dikkat çekiyor. Aynı yetkili, yüksek maaş farkının kurumlar arasında sıkıntı oluşturduğunu vurguluyor.

ERCAN BAYSAL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber