Kabinede 4 bakanlı revizyon beklentisi

Haber Giriş : 17 Şubat 2005 06:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu'nun istifasının, bir süredir gündemde bulunan kabine revizyonunu hızlandıracağı belirtiliyor.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, Arnavutluk ve Bosna Hersek'i kapsayan Balkan turundan döner dönmez, kabine değişikliği için düğmeye basması bekleniyor. AKP kulislerinde, Erdoğan'ın sınırlı bir değişiklik düşündüğü, değiştirilecek bakan sayısının 5-6'yı geçmeyebileceği konuşuluyor.

?ZATEN GİDECEKTİ'

AKP'de, ?Bu değişiklikte Mumcu zaten kabine dışı kalacaktı. Herhalde kendisi de bunu gördü ve revizyonda kabine dışı kalmak yerine istifa yolunu seçti' değerlendirmeleri de yapılıyor. AKP'li bir kaynak, ?Isparta Milletvekili olarak istifa etmiş olsaydı bu kadar büyük ilgi görüp, yankı uyandırabilir miydi?' dedi. Erdoğan'ın bu kabine değişikliği sırasında, AB ile Türkiye adına müzakereleri yürütecek ?başmüzakereci' konusunu da çözüme kavuşturması bekleniyor. Başmüzakerecilik için Devlet Bakanı Ali Babacan'ın adının geçtiğine dikkat çeken AKP kaynakları, şu bilgiyi verdiler:

?Başbakan bu konudaki kararını netleştirirse, Babacan da kabine dışında kalmış olacak. Bu durumda Başbakan, ekonomi yönetimini tek bir çatı altında toplama düşüncesini de hayata geçirebilir. '

YERİNE 3 ADAY VAR Mumcu'nun istifasının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı'na kimin getirileceği tartışma konusu oldu. AKP kulislerinde, en güçlü aday olarak, Erdoğan'ın siyasi danışmanlığını yürüten Adana Milletvekili Ömer Çelik gösteriliyor. Yeni kabinede görev alacak isimler arasında AKP Grup Başkanvekilleri Salih Kapusuz ve Faruk Çelik'in adları da öne çıkıyor.

Kültür'e vekalet edecek

ERKAN Mumcu'nun istifasıyla boşalan Kültür ve Turizm Bakanlığı'na Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik vekalet edecek. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, Başbakan Vekili Abdullah Gül'ün, bakanlığa Çelik'in vekalet etmesi yönündeki talebini onaylamasının ardından Resmi Gazete'de yayımlandı. Gazete'de Mumcu'nun istifa ettiği ve istifasının kabul edildiği belirtilerek, yeni bir atama yapılıncaya kadar Kültür ve Turizm Bakanlığı'na Çelik'in vekalet edeceği belirtildi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber