Hâkimin sevgilisinden dayak suçlaması

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 07 Nisan 2010 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mesut ALTUN

İstanbul Bakırköy Adliyesi'nde hâkim olan U.B.'nin sevgilisi S.M. "Alkol alıp beni dövüyor" diyerek savcılığa başvurdu

İstanbul'da basın danışmanlığı yapan 38 yaşındaki S.M., 6 aydır birlikte olduğu Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesi hâkimi 54 yaşındaki U.B.'nin kendisini dövdüğünü iddia etti. Bir arkadaş ortamında tanıştıklarını anlatan S.M., bazen U.B.'nin Ataköy'deki evinde, bazen de kendisinin Bahçeşehir'deki evinde kaldıklarını söyledi.

DARP RAPORU ALDI

28 Mart'ta da kendi evinde buluştuklarını iddia eden S.M., diğer evdeki eşyalarını ne zaman almaya gideceklerini sorduğunda sevgilisinin bir anda kendisini yumruklamaya başladığını, bağrışmalar üzerine site güvenliğinin eve gelmesiyle olayın sona erdiğini anlattı. Şikâyetçi S.M. suç duyurusunda, ertesi gün U.B.'nin kendisini hastaneye bırakıp taksiyle uzaklaştığını söyledi. Hastaneden darp raporu alan S.M.'nin muayenesinde yumruk darbeleri nedeniyle gözlerinde morluklar meydana geldiği, sağ gözünde görme kaybı ve kolunda da ısırılma sonucu morluklar oluştuğu belirlendi. S.M. daha sonra Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na gitti ve sevgilisinin sürekli alkol alıpkendisini darp ettiğini öne sürerek suç duyurusunda bulundu.

"KADIN DÖVDÜRÜR"

Sevgilisinin çok agresif olduğunu anlatan S.M., "Daha önce de birkaç kez beni dövdü. Bir keresinde bana vurduğu sırada gözlüğümün kenarı alnımı kesti, alnımda yara izi kaldı. Bu tavırları nedeniyle onu psikologa bile götürdüm. Sürekli 'Kadın dövülmez, kendini dövdürür' diyordu. Adalet dağıtması gereken bir hâkim nasıl böyle bir şey yapabilir? Adalet Bakanlığı'nın bu konuda duyarlı olmasını istiyorum. Ona maddi ve manevi tazminat davası da açacağım" dedi.

TELEKULAK DA VAR

Hâkim U.B.'nin adı "hayat kadınlarıyla cinsel ilişki yaşadıkları" iddiasıyla haklarında dinleme başvurusu yapıldığı anlaşılan hâkimler arasında geçmişti. İstanbul Bakırköy Adliyesi'ndeki hâkim, U.B., A.Ü. ve F.A.'nın dinlenmesi talep edilmişti. Dinleme gerekçesi olarak da, "Rüşvet, kadın temin edilmesi ve uyuşturucu ticaretine karışan kişilerle çok yakın irtibat içinde bulunmaları" gösterilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber