Boşanmanın izleri 1.5 yılda siliniyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 09 Nisan 2010 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnternette yapılan bir ankete göre boşanmanın yol açtığı duygusal yaraların kapanması ortalama 18 ay sürüyor. Boşanmanın en zorlu tarafının ise yenilgi hissi olduğuna inanılıyor

50 yaş üstündekilere hizmet veren çöpçatan sitesi ?www.fifties.com? tarafından 4 bin boşanmış kişi üzerinde yapılan ankete göre, insanların boşanma davalarının sonuçlanmasının ardından kendilerini yeniden iyi hissetmeye başlamaları için 16 ay 11 gün geçmesi gerekiyor. Boşanmanın ardından mal paylaşımı, çocukların velayeti gibi konuların çözüme kavuşması ve tam bir duygusal iyileşmeyse 17 ay 26 gün alıyor.

Ankete katılanların yüzde 60'ı boşanmanın en zorlu tarafının ?yenilgi? hissi olduğunu söyledi. Katılımcıların yüzde 55'i, boşanmanın başlarına gelen en kötü şey olduğunu, yüzde 20'si de eşlerinden boşanmalarının yarattığı tahribatı hiçbir zaman atlatamayacaklarını düşündüklerini belirtti.

Farklı hisler yaratıyor

Ankette, boşanma davasının sonuçlanmasının farklı hislere yol açtığı da belirlendi. Katılımcıların yüzde 43'ü rahatladıklarını, yüzde 31'i üzüldüklerini, yüzde 16'sı da ?perişan? olduklarını söyledi.

Ankete göre, boşandıktan sonra yeni bir sevgili bulmak için en çok tercih edilen yöntemse arkadaşların ayarladığı buluşmalar. Ankete katılanların yüzde 58'i, arkadaşlarının ayarladıkları randevularla sevgili bulmaya çalıştıklarını, yüzde 28'i de internetteki çöpçatanlık sitelerine başvurduklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber