9 Nisan 2010'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Nisan 2010 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tuzla Dearsan Tersanesi'nde gemi indirme törenine katılacak Erdoğan, Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği'nin hastane açılışını yapacak. Erdoğan, Feshane Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde Giresunlular gecesine katılacak. (14.30/16.30/19.30)

İzmir Barosu tarafından 'Anayasa değişikliği ve yargı reformu' konulu panel düzenlenecek. Panale YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan konuşmacı olarak katılacak. (13.30)

Beykoz Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmatla ilgili açılan davada sanıkların yargılanmasına İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak. (09.00)

Kayıp çocukların bulunabilmesi için Türkiye genelinde "Beni Görürsen Anneme Haber Ver" adıyla başlatılan kampanyayla ilgili hazırlanan otobüsler törenle İzmir'den yola çıkacak. Törene CHP'li vekiller Mehmet Sevigen ve Canan Arıtman da katılacak. (11.00)

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İzmir'de Anadolu Ajansı'nın 90. kuruluş yıldönümü resepsiyonuna katılacak. (20.00)

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Ankara Sanayi Odası (ASO)'nın toplantısına katılacak. (10.30)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner ile Exxon Mobil'in Türkiye, Hazar Bölgesi direktörü Russel Bellis'i kabul edecek. (10.30)

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Atılım Üniversitesi Metal Şekillendirme Mükemmeliyet Merkezinin açılışına katılıcak. (14.30)

Mimar Sinan ölümünün 422. yılında, doğdum yeri olan Kayseri'nin Ağırnas kasabasında törenle anılacak.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, parti merkezinde açıklama yapacak. (12.00)

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, parti merkezinde açıklama yapacak. (11.00)

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Antalya'da. Günay, Belek Turizm Yatırımcıları Birliği tarafından düzenlenen 4. Belek Turizm Paneli'ne katıldıktan sonra, Garanti Anadolu Sohbetleri kapsamında 'Turizmde 2010 ve Sonrası' konulu panelde konuşacak (10.30/14.30)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, İş-Kur İl Müdürlüğü tarafından meslek sahibi yapılan vatandaşlara sertifikaların verecek. Ayrıca Türkcell'İn çağrı merkezinin açılışını yapacak.

Sütaş, yeni yatırımları ve yeni markalarını İstanbul'da düzenleyeceği basın toplantısıyla tanıtacak. (09.30)

Akfen Holding'in 2009 sonuçları ile 2010 hedeflerini kapsayan vizyon paylaşım toplantısı yapılacak. (12.30)

Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, Sivas'ta elektronik bankacılık biriminin açılışını yapacak. Çağlar, Vali Ali Kolat'ı makamında ziyaret edecek.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Cuma namazı öncesinde Lala Paşa Camii'nde şehit polisler için mevlit okutacak.

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın özel temsilcisi sıfatıyla Azerbaycan'ı ziyaret edecek.

Avrupa Birliği Komisyonu'nun genişlemede sorumlu üyesi Stefan Füle, Azerbaycan'da temaslarda bulunacak.

İngiliz ordusunun İngiltere'deki Catterick askeri üssünde maket camileri 'hedef tahtası' olarak kullandığının ortaya çıkması, Müslümanları ayağa kaldırdı. Konuyla ilgili bir bildiri yayınlayan Britanya Müslüman Konseyi, (The Muslim Council of Britain) olayın şokunu yaşadıklarını açıkladı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna'yı ziyaret ediyor.

AVRASYA FEED

Ukrayna'nın Başkenti Kiev'de, Kiev Senfoni Orkestrası ile Mustafa Tanyeri'nin yönetimindeki Türk müzisyenleri "Mistik Aşk" konseri düzenledi. Sema gösterisi eşliğindeki tasavvuf müziği ile batı müziğinin buluştuğu konser, Türkiye ve Ukrayna kültür ve dostluk gecesine dönüştü.

Özbekistan, büyük kahramanlarından Timur'un (Emir Timur) doğumunun 674. yıldönümünü kutluyor.

Özbekistan Gazeteciler Cemiyeti, yılın gazetecilerini belirleyecek ülkenin en büyük yarışması 'Altın Kalem' yarışmasıyla ilgili son bilgilendirme toplantısını yapacak.

SPOR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe'deki çalışma ofisinde UEFA Heyeti, EURO2016 Organizasyon Heyeti ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak'ı kabul edecek. UEFA Heyeti, EURO2016 Organizasyon Heyeti ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak Başbakan ile görüşmenin ardından basın toplantısı yapacak. (10.00/ 11.00)

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ve Türk Spor Vakfı eski başkanı, FIBA Hakem Komitesi eski üyesi ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi eski Türkiye Temsilcisi Turgut Atakol, Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında törenle anılacak. (10.30)

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası'nda Manisaspor ile oynayacağı yarı final rövanş maçının hazırlıklarını sürdürecek. (10.30)

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Türkiye Basketbol Federasyonu yetkilileri, Ataköy'deki İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu'nda basın mensupları ile bir araya gelecek. (10.30)

Turkcell Süper Lig'in 29. haftasında 10 Nisan Cumartesi günü Beşiktaş'la karşılaşacak olan Trabzonspor İstanbul'a gelecek. (11.00)

Fenerbahçe Spor Kulübü, ''Büyük taraftara dokunamazsın'' sloganıyla ürettiği alarm sistemini tanıtacak. Toplantıya Yönetim Kurulu üyesi Abdullah Kiğılı ile firma yetkilisi Erkan Güney ve bazı oyuncular katılacak. Toplantı Şükür Saraçoğlu Stadı'nda 1907 Tribünü'nde yapılacak. (14.00)

Azerbaycan'da düzenlenecek olan Avrupa Serbest Güreş Şampiyonası'na katılacak olan milli takım kafilesi, Federasyon yönetim kurulu üyeleri ve basın mensuplarıyla Sarıyer Mersinli Ahmet Kamp Tesisleri'nde bir araya gelecek. (19.00)

Turkcell Süper Lig'de 29. haftanın açılış maçında Gaziantepspor ile Manisaspor karşı karşıya gelecek. (20.00)

ıÜüAnadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD) ve Güneydoğu GazetecilerCemiyeti (GGC) tarafından organize edilen, "Bursa-Diyarbakır Dostluk Projesi" basın toplantısı ile açıklanacak. (11.00)

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Pazar günü karşılaşacakları Gençlerbirliği maçıyla ilgili Özlüce Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyecek.(14.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber