Sınav öncesi eğitimcilerden moral uyarısı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Nisan 2010 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İskenderun Anafen Dershaneleri Müdür Yardımcısı Hakan Aldoğan, sınava sayılı günler kala öğrenci ve velilerin morallerini yüksek tutmaları çağrısında bulundu.

11 Nisan pazar günü yapılacak Yüksek Öğretime Geçiş (YGS) sınavı öncesi eğitim uzmanı Aldoğan, velilerin çocuklarına karşı baskı yerine moral vermeleri gerektiğini belirterek, "Anne ve babalarımız çocuklarına sınav öncesi baskı yapmamalı, bu sınavın kendileri için hayatın sonu olmayacağını, yeniden sınav şanslarının olabileceğini söylemeleri gerekir" dedi.

Velilerin, ailecek çocukları ile sınava gitmek yerinde sadece anne veya babası ile gitmelerinin öğrencinin psikolojisi açısından çok daha iyi olacağına vurgu yapan Aldoğan, "Öğrencilerimizin son günü dinlenerek geçirmeli, bu günden itibaren abur cubur yiyerek midesini bozmamaları gerekir. Öğrecilerimiz sınavdan bir gün önce gideceği okulun yerini öğrenmeli, sınav evraklarını, kağıt kalam ve araç gereçlerini bir gün önceden hazır hale getirmeli, sınav gecesi her zaman hangi saatte yatıyorsa o saatte yatmalı ve sınav günü sabah hafif kahvaltı ile yanına bir şişe su ve birkaç şekerli yiyecek alarak sınava gitmelidir." dedi.

Sınavın kazanılmasında en önemli faktörlerden birinin moral olduğunu söyleyen eğitimci Aldoğan, "Her şeyden önemlisi ise öğrencilerimiz sınava moralle gitmelidir. Yüksek moralle gidilen sınavda başarı oranı her zaman yüksek olur." ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber