Memura, toplu sözleşmeyi engelleyen genelge için dava açıldı

Haber Giriş : 17 Şubat 2005 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) Genel Başkanı Vicdan Baykara, toplu sözleşme haklarının İçişleri Bakanlığı'nın genelgesiyle engellenmek istendiğini ileri sürerek, genelgenin iptali ve yürürlüğün durdurulması istemiyle Danıştay'da dava açtı.
Baykara ve sendika üyeleri, Danıştay Başkanlığı önünde biraraya gelerek "Toplu sözleşme hakkımız engellenemez" şeklinde sloganlar attılar.
Vicdan Baykara, burada yaptığı konuşmada, İçişleri Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı'nın yayınladıkları genelgelerle toplu sözleşme haklarının olmadığını iddia ettiklerini söyledi.
"Biz de toplu sözleşme hakkımızın olduğunu ısrarla belirttik" diyen Baykara, sendikanın toplu sözleşme hakkını 1992 yılından beri kullandığını, 115 belediye ile imzaladıkları toplu sözleşmeler bulunduğunu, bu sözleşmelerden 5 bine yakın belediye emekçisinin yararlandığını anlattı.
ILO'nun Sendikal Özgürlükler Komitesi'ne de başvurduklarını belirten Baykara, İçişleri Bakanlığı'nın konuya ilişkin genelgesinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle dava açtıklarını kaydetti.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber