CHP, Anayasa Mahkemesi'ne 2 dava daha açtı

Haber Giriş : 17 Şubat 2005 14:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP, Belediyeler Kanunu ve Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün kapatılmasıyla ilgili kanunun Anayasa'ya aykırı hükümleri olduğu gerekçesiyle, bu kanunların iptali ve yürürlüğünün durdurulması talebiyle Anayasa Mahkemesi'nde dava açtı.

CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç, dava dilekçelerini Anayasa Mahkemesi Genel Sekreterliği'ne verdikten sonra yaptığı açıklamada, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün kapatılmasına ilişkin kanuna TBMM'de karşı çıktıklarını, ancak uyarılarının dikkate alınmadığını söyledi.
''AKP iktidarı Türkiye'nin temel kurumlarına tahrip kalıbı koymakla meşgul'' diyen Koç, Türkiye'de bir oyun oynandığını savundu. Koç, şöyle devam etti:

''Türkiye'de bir oyun oynanıyor. Türkiye'yi, kendi kafalarına göre yönlendirmek isteyenlerin ellerine tutuşturulan reçetelere göre oluşturmaya çalışan kemirgenlere karşı bir avuç yurtseverin dik durma mücadelesi yaşanıyor. Bu mücadeleyi bir avuç siyasetçi, bir avuç yargı mensubu, bir avuç demokratik kitle örgütü veriyor. Ben, buradan ulusuma sesleniyorum; Türkiye'yi teslim etmeyelim. Emeğin hakkını teslim etmeyelim.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber