Taner'in görev süresi bir kez daha uzayacak

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 11 Nisan 2010 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Emre Taner'in yaş haddinden emekli olmasıyla boşalacak MİT Müsteşarlığı'na yapılacak atama çerçevesinde adı kamuoyu gündemine gelen Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Dr. Hakan Fidan'ın, bu göreve atanmadan önce MİT'e müsteşar yardımcısı yapılacağı ileri sürüldü

Bu süreçte, Taner'in görev süresinin üçüncü ve son kez uzatılacağı, 6 ay sonra ise Fidan'ın müsteşarlığa atanacağı iddia edildi.

MİT Müsteşarlığı'nı yürüten Taner'in görev süresinin dolmasıyla birlikte, yerine yapılacak atama, Ankara'da uzun süredir konuşuluyor. Taner'in yerine Fidan'ın geleceği yönündeki değerlendirmeler güçlenirken, bunun için nasıl bir formül izleneceği de netleşmeye başladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında 27 Nisan'da toplanacak olan Milli Güvenlik Kurulu'nda (MGK) da görüşülecek atama için iki aşamalı hareket edileceği ileri sürüldü. Buna göre; ilk aşamada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da görev vermek istediği Fidan'ın önce MİT'e müsteşar yardımcısı yapılacak. Teşkilatı ve çalışma sistemini bir anlamda ?staj? yaparak öğrenmesi sağlanacak Fidan'ın bu görevi devam ederken, hükümet mevcut müsteşar Taner'in görev süresini son kez 6 ay daha uzatacak. Bu süre sonunda Fidan, Taner'den göreve müsteşar olarak devralacak. Bu yöntemle Fidan, teşkilatı ve çalışma sistemini öğrenme şansı bulacak. Taner'in emekliliği sonrasında Fidan, kasımda MİT'in ?bir numarası? olacak. Fidan'ı Erdoğan'la birlikte Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala'nın da desteklediği ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber